TRENDAR JUST NU!Hänt ExklusivtFarmen 2024Mästarnas Mästare 2024Kändisintervjuer du vill seMasked singerRobinson

Real enkelt vidare – slog ut Liverpool

16 mar, 2023
TT Nyheter
Karim Benzema avgjorde returmatchen.
Real Madrid är klart för kvartsfinal i Champions League.
Returmatchen mot Liverpool slutade återigen med seger, 1–0, och den spanska klubbjätten är vidare med sammanlagt 6–2.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Tränaren Jürgen Klopp konstaterade på presskonferensen innan matchen att chansen fanns – men att den var minimal.

Liverpool förlorade det första mötet med 2–5 på Anfield. De behövde åtminstone göra tre mål på Santiago Bernabéu.

Det blev noll mål.

– Jag hade hoppats på en annorlunda match, men Real var för bra i kväll. De kontrollerade matchen och hade bättre chanser. Vill du ha ett mirakel så måste du vara bättre än vi var i dag, säger Klopp i C Mores sändning.

"Kanske möts"

Han fick frågan om Real är favorit till att vinna hela turneringen.

– Visst, de har erfarenheten. Jag tror den som ska vinna Champions League måste slå Madrid, men även Manchester City. Så det återstår att se hur lottningen blir. De kanske möts redan i nästa omgång.

Real Madrid började returmatchen klart bättre. På de inledande 25 minuterna hade hemmalaget tre jättechanser – men Alisson Becker stod för fina räddningar.

Annons

Liverpool, som man inte riktigt vet var man har dem den här säsongen, fick ordning på spelet därefter och skapade ett par chanser, men den belgiske målvaktsstjärnan Thibaut Courtois, som möter Sverige i EM-kvalet om drygt tio dagar, stod i vägen.

Benzema målskytt

I den andra halvleken sjönk tempot – och för Real Madrid var det en transportsträcka till kvartsfinalen. Med drygt en kvart kvar spräcktes nollan när Karim Benzema rullade in 1–0 från nära håll.

I kvällens andra åttondelsfinal, den mellan Napoli och Eintracht Frankfurt på Stadio Diego Armando Maradona blev det en klar hemmaseger. Matchen, som föranleddes av en del stökigheter mellan tyska supportrar och italiensk polis, avgjordes redan i den första halvleken.

Stekhete anfallsstjärnan Victor Osimhen gjorde två mål i en match som slutade 3–0. Napoli är vidare med sammanlagt 5–0 och får nu spela kvartsfinal för första gången i klubbens historia.

Rättad version: I tidigare version angavs fel källa till citaten. Rätt är C More.