Rasade över uteblivet rött kort: "Rätt stygg"

Rasade över uteblivet rött kort: "Rätt stygg"

Malmö FF:s Anders Christiansen stämplade Häckenstjärnan Samuel Gustafson i toppmötet, men kom undan med en varning.

Andreas Hillergren/TT
Malmö FF-kaptenen Anders Christiansen stämplade Häckenstjärnan Samuel Gustafson hårt.
Då rasade Häckentränaren Per-Mathias Högmo och ansåg att det var rött kort.
– Jag upplevde den som rätt stygg, säger Gustafson.
– Jag försökte gå in i duellen och ibland blir det som det blir, säger Christiansen efter 2–2-mötet.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Det var med kvarten kvar av toppmötet mellan MFF och Häcken som hemmalagets lagkapten Anders Christiansen stämplade Samuel Gustafson hårt på högerbenet. Domaren Kristoffer Karlsson varnade Christiansen, men Häckentränaren Per-Mathias Högmo anser att det var rött kort.

– Att Christiansen kommer undan rött kort, det håller inte. Det är synd, säger Högmo på presskonferensen efter 2–2-matchen.

"Rätt stygg"

Samuel Gustafson:

– Jag har inte sett tv-bilderna, men jag upplevde den som rätt stygg. Den var rätt högt upp på benet och det gjorde ju ont, även om jag hoppas att det inte var avsiktligt. Jag upplevde den som rätt ful, sedan om det var rött kort eller inte? Det vet jag inte.

Christiansen säger att han inte heller har sett situationen i efterhand.

– Jag försökte gå in i duellen och ibland blir det som det blir. Vi tog i hand och pratade med varandra efteråt på planen, säger dansken.

Högmo anser att domarna har en uppgift att skydda de kreativa spelarna, men Samuel Gustafson tycker inte att det var ett problem i just toppmötet med MFF.

– I dag var det mer ett givande och tagande. Det smällde och det var en viktig match, med mycket på spel. Men rent allmänt håller jag ju med om det. Jag tycker att den konstruktiva fotbollen ska gynnas och då ska domaren på något sätt skydda det konstruktiva spelet, säger Gustafson.

Sprang efter Gustafson

Häckenspelaren tycker annars att det var lite märkligt att det var just Anders Christiansen som han hamnade i många dueller med.

– Han sprang efter mig. Jag tycker att han är en bra fotbollsspelare, sedan tycker jag inte att han är lika bra när han ska ägna sig åt att springa efter mig som när han gör andra saker, säger Gustafson.

Christiansen håller inte med om att han gav Gustafson extra uppmärksamhet utan att det bara blev så på grund av taktiska vägskäl.

– Han är en fantastisk fotbollsspelare, men det var inte så att vi punktmarkerade honom för att han är så bra. Det var bara mer taktiskt upplägg och den zon vi spelade i, säger Christiansen.

"Kanske vår sämsta match"

Efter åtta raka segrar var det oavgjorda resultatet mot Häcken MFF:s första poängförlust i allsvenskan i år.

– Jag är mest besviken över vårt egen prestation som gör att vi inte får tre poäng, men när du inte gör det bättre där så kanske det är rättvist att det blir 2–2, säger Anders Christiansen.

– Det är absolut inte vår bästa match i år, kanske vår sämsta match, fortsätter han.

Häcken är fortsatt sex poäng efter serieledaren MFF.

– Vi leder matchen två gånger och det känns jäkligt surt att tappa det. Så man är väldigt besviken, säger Samuel Gustafson.

FRÅN FÖRSTASIDAN