TRENDAR JUST NU!Exklusivt på HäntMästarnas Mästare 2024Kändisintervjuer du vill seMasked singerRobinsonSonja Livbom

Rantanen assistkung utan VM-mål: "Får gå och träna"

19 maj, 2023
TT Nyheter
Mikko Rantanen har gjort sju assist på fem VM-matcher i Tammerfors men ännu inget mål.
Mikko Rantanen var Finlands stora segerregissör när han spelade fram till tre av hemmanationens mål i 7–1-utklassningen av Ungern i ishockey-VM.
Den 26-årige Coloradostjärnan, som hittills gjort sju assist på fem matcher och leder mästerskapets assistliga, är däremot fortsatt mållös i turneringen.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

– Kedjekompisarna gav mig ett par bra chanser att göra mål i dag. Jag får bara gå och träna på att skjuta. Jag skjuter låga puckar i stället för över målvaktens axlar. Jag får ha tålamod, säger Rantanen, trea i NHL:s skytteliga den gångna säsongen med 55 mål på 82 matcher, med ett leende till SVT.

Finland hade sju olika målskyttar i överkörningen av Ungern. Montrealforwarden Joel Armia gjorde nog det snyggaste.

Snart 30-årige Armia stod för en soloräd i slutminuten av den tredje perioden, dribblade sig igenom hela det ungerska laget och satte pucken bakom målvakten Bence Balizs. Ett mål som fastställde slutresultatet efter att Finland gått från 2–1 till 7–1 i den tredje perioden.