Rangers vände förlustsvit – Zibanejad målskytt

Rangers vände förlustsvit – Zibanejad målskytt

New York Rangers Mika Zibanejad firar efter att ha gjort mål mot Los Angeles och fastställt matchens slutresultat 5–2.

Frank Franklin II/AP/TT
Med fyra förluster i bagaget blev det lite skakigt i New York Rangers när målsäkre Mika Zibanejad gick av med en befarad skada. Men svensken kom tillbaka in och hjälpte sig lag till vinst mot Los Angeles i NHL-ishockeyn.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

New York Rangers Mika Zibanejad klev av isen sent i andra perioden efter att ha blockerat ett skott från Los Angeles Drew Doughty i powerplay. Svensken var dock tillbaka i början på tredje perioden och blev i högsta grad delaktig i Rangers 5–2-seger mot Los Angeles Kings.

Vincent Trocheck som gjorde två mål för Rangers i andra perioden, det ena med assist från just Mika Zibanejad, sade efter matchen att det var viktigt att svensken kom tillbaka in på isen.

– Det var verkligen en lättnad när han kom tillbaka in i tredje.

Efter andra perioden hade Rangers gjort tre mål och Los Angeles ett genom svenske Viktor Arvidsson i powerplay.

Tidigt i tredje fortsatte Los Angeles sin upphämtning genom mål av Matt Roy i andra minuten. Men mindre än en minut senare började New York ta ett stadigare grepp om matchen och utökade sin ledning till 4–2 genom Artemi Panarin.

Mika Zibanejad, som snabbt återhämtat sig från smällen i andra, blev sedan den som fastställde slutresultatet 5–2 med ett mål i powerplay drygt fem minuter in i tredje perioden.

Zibanejad har nu gjort 31 mål och 33 assist den här säsongen.

FRÅN FÖRSTASIDAN