Rangers förstärker – byter till sig Kane

Rangers förstärker – byter till sig Kane

Patrick Kane lämnar Chicago. Arkivbild.

Matt Slocum/AP/TT
New York Rangers storvärvar. Amerikanen Patrick Kane är på väg från Chicago till den anrika klubben.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

34-åringen har vunnit Stanley Cup tre gånger med Chicago och utsågs till ligans mest värdefulla spelare 2016. Han har spelat 1 161 matcher och stått för 1 225 poäng (446 mål). Nu blir han i stället lagkamrat med Mika Zibanejad och får Madison Square Garden som hemmaplan.

I utbyte erbjöd Rangers ett val i andra rundan i årets draft och ett i fjärde rundan 2025. Men om Rangers går till semifinal i Stanley Cup i år förvandlas årets draftalternativ till ett val i första rundan 2024 eller 2025, enligt ligans sajt. Chicago får också backen Andy Welinski. För att ytterligare krångla till det är Arizona med i bytescirkusen då man skickar finländske Vili Saarijärvi till Chicago, och får ett draftval i tredje rundan 2025 av Rangers.

"Det här har varit en känslofylld tid för mig och min familj, men jag känner att det här beslutet ger mig bäst chans att omedelbart vinna ytterligare en Stanley Cup", säger Kane i ett uttalande.

Kane står utan kontrakt efter säsongens slut, och räknas formellt som ett lån. Målet är att skriva ett kontrakt efter säsongens slut.

FRÅN FÖRSTASIDAN