Puttern svek svenskorna: "Surt, frustrerande"

Puttern svek svenskorna: "Surt, frustrerande"

Maja Stark fick inte riktigt till det på greenerna.

Christer Höglund/TT
Det var "moving day" i Chevron Championship och hög tid att försöka blanda sig i toppstriden på allvar.
Svenskorna tog inte chansen.
– Frustrerande, säger Maja Stark.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Stark gjorde bogeys på två av de tre första hålen, men spelade upp sig efter det. Det blev tre birdies i den gassande solen i Texas – men det borde ha varit fler.

– Jag satte inte många puttar, suckar den 23-åriga skånskan.

Nu slutade dagen på 71 slag och Stark (–2 totalt) delar 23:e plats inför avslutningsrundan i årets första major. Då är det sista chansen att bli kompis med greenerna på The Club at Carlton Woods utanför Houston.

– Det är många "dubbelbrejkare" (puttar som lutar åt flera håll). Och det är så snabbt och de har satt många flaggor precis uppe på en kulle, så om man slår den lite för långt rinner det iväg. Det är en major och det märker man, säger Stark som håller humöret uppe trots att puttarna inte trillar i.

– Jag kan inte gå och vara sur efter varje missad putt, för då hade det här jobbet varit svinjobbigt.

"Blir svårt"

Med 18 hål kvar att spela skiljer åtta slag till toppduon. Maja Starks inställning är att det inte är över förrän det är över.

– Det blir svårt såklart. Men det är ju inte omöjligt. Det finns ju 18 hål på banan och 18 birdiemöjligheter. Men jag tycker inte att det är kasst om jag inte vinner, säger hon med ett skratt.

Linnea Ström ligger delad 36:a, på par totalt inför slutrundan. Göteborgskan var på väg att på allvar blanda sig i toppstriden på lördagen och när hon gjorde birdie på nian delade hon 13:e plats och var bara fyra slag från täten.

Sedan föll det så långt fläckfria spelet ihop som ett korthus. Allt började med en treputt från fem-sex meter på hål 10.

– Det var nedför och jag blev alldeles för försiktig på förstaputten. Det var lite slarvigt, säger Ström.

"Känns surt"

Sedan åkte 26-åringen på fler smockor på väg in mot klubbhuset. Chippningen svek när hon missade en bra birdiechans på 13:e (par 5) och sedan brände hon en kort birdieputt på 14.

Och på 16:e kom dagens klart sämsta slag när hon skickade inspelet upp i toppen av en tall – ett haveri som slutade med en dubbelbogey. Det blev ännu ett tappat slag på 17:e och totalt 74 på rundan.

– Det känns surt. Det var svårt att släppa misstaget på 16:e, för jag kände redan då att jag hade lämnat två-tre slag där ute på banan. Men det är så golf är, små marginaler. Hade en putt till gått i och jag hade skippat treputten på tian så... Kanske hade jag stått här nu och allt hade varit annorlunda. Spelet var bättre i dag än tidigare dagar, men inte puttningen.

Allisen Corpuz och Angel Yin, båda USA, leder på –10, men det är knallhårt med nio spelare inom två slag i toppen.

FRÅN FÖRSTASIDAN