Postecoglou ny tränare i Tottenham

Postecoglou ny tränare i Tottenham

Ange Postecoglou är klar som ny huvudtränare för Tottenham.

Michal Dyjuk/AP/TT
Ange Postecoglou blir ny tränare för Tottenham. Postecoglou har skrivit på ett fyraårskontrakt och blir den första australier att träna ett Premier League-lag, uppger Londonklubben på sin hemsida.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Efter två säsonger som huvudtränare för den skotska mästarklubben Celtic tar 57-åringen över Tottenham från den första juli.

"Ange har en positiv mentalitet och en snabb, attackerande spelstil. Han har en stark meritlista i att utveckla spelare och en förståelse för vikten av länken till akademin - allt det är viktigt för vår klubb. Vi är glada över att ha Ange med oss när vi förbereder oss för den kommande säsongen.", säger Tottenhamordföranden Daniel Levy i ett pressmeddelande.

Tottenham sparkade tidigare i år Antonio Conte, och har sedan dess haft två temporära lösningar i form av Cristian Stellini och Ryan Mason. Laget slutade åtta i Premier League.

Svenske Dejan Kulusevski har spelat i Tottenham sedan januari 2022 men i och med sommarfönstret tar lånekontraktet slut och svensken återgår till Juventus om inte Tottenham köper loss honom.

FRÅN FÖRSTASIDAN