Poromaas besvikelse efter norsk VM-trippel: "Less"

Poromaas besvikelse efter norsk VM-trippel: "Less"

Sveriges William Poromaa fastnade med skidan i reklamskylten efter målgång i herrarnas skiathlon under skid-VM.

Christine Olsson/TT
Norge, Norge och Norge.
De norska längdherrarna lade beslag på alla medaljer i herrarnas skiathlon på skid-VM.
William Poromaa blev bäste svensk på femte plats.
– Jag känner att jag kan vara på pallen och det är där jag vill vara, säger han.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Guldet gick till Simen Hegstad Krüger (hans första VM-guld i karriären), silvret till Johannes Høsflot Klæbo och bronset till Sjur Røthe.

Bakom den norska trion gick Poromaa en kamp med ytterligare en norrman om fjärdeplatsen. Det blev Pål Golberg som tog den efter en spurtduell med Poromaa, vars placering var hans bästa i VM-sammanhang.

– Jag har aldrig gjort det bättre, jag är väl nöjd med det, men jag känner att jag kan vara på pallen och det är där jag vill vara. Men det gäller att vara ödmjuk också, jag känner att jag tar kliv hela tiden, jag har bra form och det är mycket kvar av mästerskapet, men jag vet inte, det är tudelat, säger Poromaa.

Brakade in i reklamskylt

Dessutom brakade Poromaa in i en reklamskylt i målfållan efter målgång, grimaserade illa innan han reste sig upp och såg tämligen frustrerad ut.

– Jag hann inte tänka så mycket, jag bara ramlade och så fastnade jag i skyltarna, både med staven och skidan. Jag kom inte ut därifrån, men det gick bra, det var lugnt. Det såg nog värre ut än vad det var. Man vill bara därifrån, jag var less på det, säger svensken med ett skratt.

För Poromaas del saknades det drygt 30 sekunder till pallen.

Poromaa, Calle Halfvarsson och Jens Burman var alla med i täten efter de första 15 kilometerna innan det var dags att byta skidor och skifta från klassisk stil till skejt för de avslutande 15 kilometerna.

"Bara smäller till"

Men ju längre loppet gick desto mer gasade norrmännen och Poromaa var den enda svensken som hade häng på den norska kvartetten – fram till dess att han började tappa mark på medaljtrion med omkring tio kilometer kvar att åka.

– De (norrmännen) körde på direkt, jag kom in i åkningen efter ett tag, men just där i början måste jag hänga med, jag gav det ett försök, men det blev tufft. Jag satsade men det gick inte, säger Poromaa gällande skidbytet.

Övriga svenska placeringar: Halfvarsson 6:a, Burman 11:a, Eric Rosjö 32:a.

– Det bara smäller till på skejten, jag tycker jag är pigg på klassiska, jag har svårt för det här föret. Jag är faktiskt jättenöjd i dag, att jag ändå kommer i gång igen och åker till en sjätteplats det är ändå väl godkänt för min del med de här förhållandena, säger Halfvarsson i Viaplay.

Sverige får således vänta ytterligare på nästa individuella medalj i ett VM-lopp på herrsidan. Senast det hände var på femmilen i Falun 2015 då Johan Olsson knep bronset.

FRÅN FÖRSTASIDAN