TRENDAR JUST NU!Hänt ExklusivtFarmen 2024Mästarnas Mästare 2024Kändisintervjuer du vill seMasked singerRobinson

Ponsiluoma trea – efter bröderna Bø

04 mar, 2023
TT Nyheter
Martin Ponsiluoma. Arkivbild.
Åt bröderna Bø fanns inget att göra. Men kampen om tredjeplatsen blev desto tuffare i jaktstarten i skidskyttarnas världscuptävling i Nove Mesto. Den kampen vann Martin Ponsiluoma.
– Det är grymt kul, säger han till SVT.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Johannes Thingnes Bø vann med 34,6 sekunder före storebror Tarjei Bø. Och Martin Ponsiluoma tog tredjeplatsen, 1.11 minuter efter segraren.

– Jag är riktigt nöjd att få kliva upp på pallen, det är det här jag har kämpat för hela säsongen, säger Ponsiluoma.

"Tänkte var helt kört"

Efter segern i säsongens första lopp dröjde det till VM-genrepet innan 27-åringen lyckades ta några pallplatser (en andra- och en tredjeplats i Antholz). I VM fick han också till slut en individuell pallplats i den avslutande masstarten där han blev tvåa.

Johannes Thingnes Bø inledde jaktstarten med 30 sekunders marginal till brorsan Tarjei efter sprinten häromdagen. Ponsiluoma var 1.15 minuter efter, som sexa, vid start. Efter tre bom i andra skyttet var svensken en bra bit efter.

– Då tänkte jag att det var helt kört i dag. Men jag kände att jag hade bra tryck under skidorna. Jag hade grymma skidor, körde jag allt jag hade på alla varv och kände att jag hade chansen. Men det var ett grymt jobbigt spurtvarv, säger Ponsiluoma.

Annons

Snabbaste åktid

Efter bara en bom i sista skyttet gick Ponsiluoma ut tillsammans med tysken Benedikt Doll. Och efter ett tag kunde svensken gå förbi.

– Jag kände att jag hade ett litet övertag och jag krigade hela vägen.

I mål var han tre sekunder före, efter att ha haft tävlingens snabbaste tid i skidspåret.

Sebastian Samuelsson, som tog VM-brons i jaktstart för några veckor sedan, hade chansen att vara med och slåss om tredjeplatsen men bommade två skott i sista ståskyttet. Han slutade sjua efter fyra bom.