PL-stjärnan talar ut om spelskandalen

PL-stjärnan talar ut om spelskandalen

Brentfords Ivan Toney, i mitten, att det var ett större slag än den åtta månader långa avstängning han nu avtjänar för att ha spelat på engelska ligamatcher. Arkivbild.

David Cliff
Brentfords anfallare Ivan Toney togs inte ut i Englands trupp till fotbolls-VM förra året. Nu säger han att det var värre än den åtta månader långa avstängning han nu avtjänar för att ha spelat på engelska ligamatcher.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Toney, som erkände 232 brott mot det engelska fotbollsförbundets regler om spel på matcher, åtalades i november. Därefter togs han inte ut i Gareth Southgates trupp till VM 2022.

Nu säger 27-åringen, som gjorde 20 mål i Premier League den gångna säsongen, att det var smärtsamt att missa turneringen i Qatar, där England tog sig till kvartsfinal.

– Även om jag inte kommer att spela fotboll på åtta månader så känner jag att det var ett större straff att missa VM som är allas dröm, säger han till Youtubekanalen Kick Game.

– Men jag tror på mig själv och förhoppningsvis är jag med i nästa.

För ett par veckor sedan straffades Toney med en åtta månader lång avstängning – vilket innebär att ha inte kommer att få spela match förrän tidigast den 16 januari 2024. Under den första halvan av straffet kommer han inte att få träna med Brentford.

– Jag vill inte att någon ska tycka synd om mig. Själv kommer jag bara att fokusera på att komma tillbaka och träna, säger Toney.

Toney gjorde sin första landskamp för England i mars förra året.

FRÅN FÖRSTASIDAN