PGA-chefen avgår i protest mot Saudiavtalet

10 jul, 2023 
https://image.hant.se/image.hant.se.jpg?imageId=9118290&x=0&y=0&cropw=100&croph=100&width=1318&height=687TT Nyheter
Randall Stephenson hoppar av i protest. Arkivbild.
PGA-tourens samarbete med statliga Saudifonden Pif faller inte alla i smaken.
Styrelsemedlemmen Randall Stephenson har nu hoppat av i protest.
"Jag kan inte stötta detta", skriver han.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Det var i början på juni som kriget mellan de rivaliserande golftourerna tog slut. Då meddelades det att USA-touren, DP World Tour (tidigare Europatouren) och Saudifinansierade LIV Golf går ihop till en enhet.

Men kritiken har varit hård – främst mot PGA-touren som tidigare anklagat LIV-touren för sporttvätt.

En som verkligen inte uppskattat överenskommelsen är Randall Stephenson, medlem i PGA-tourens styrelse, som meddelat att han säger upp sig.

"Det här avtalet är ingenting jag med gott samvete kan stötta, särskilt med tanke på amerikanska underrättelserapporten gällande Jamal Khashoggi", skriver han i ett brev som Washington Post tagit del av.

Han refererar till mordet på den saudiske journalisten och dissidenten Jamal Khashoggi som avrättades på det saudiska generalkonsulatet i Istanbul 2018.

Stephenson skriver att tänkt sluta för flera veckor sedan men avvaktade efter att PGA-tourens kommissionär Jay Monahan blivit sjukskriven. Monahan, som kritiserats hårt för avtalet, har meddelat att han är åter i tjänst den 17 juli.

Annons

"Jag hoppas att styrelsen kommer att tänka om sin affärsmodell och hålla dörren öppen för alternativa inkomstkällor", skriver Stephenson.

Annons