Österrikes bakslag: Stjärnan missar EM-kvalet

Österrikes bakslag: Stjärnan missar EM-kvalet

Konrad Laimer missar matchen mot Sverige.

Dean Mouhtaropoulous/AP/TT
Här är ett mardrömsbesked för Österrike inför EM-kvalet mot Sverige:
Storstjärnan Konrad Laimer kommer inte till spel.
– Det finns ingen chans, säger förbundskapten Ralf Rangnick på en presskonferens.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Det är en skadekänning som gör att Konrad Laimer missar tisdagens viktiga EM-kvalmatch mot Sverige på Ernst Happel-stadion i Wien.

– Han försökte att träna, men det gick inte. Vi testade honom men det finns ingen chans att han spelar i morgon, säger Österrikes förbundskapten Ralf Rangnick på en presskonferens.

26-årige Laimer, som vanligtvis är en nyckelspelare på det centrala mittfältet för Österrike, missade även 1–1-mötet med Belgien i helgen som gick.

Den gångna säsongen gjorde Laimer tre mål på 21 Bundesligamatcher för Leipzig, i sommar flyttar han till jätten Bayern München.

Glädjande för Österrike är att Manchester United-mittfältaren Marcel Sabitzer har blivit kvitt sina skadebekymmer och enligt Rangnick är han aktuell för startelvan mot Sverige.

Även Kevin Denso, försvarare i franska topplaget Lens, har gett klartecken och är uttagningsbar.

Rangnick avslöjar också att Alexander Schlager fortsätter i målet.

– Schlager gjorde den bra match mot Belgien och han spelar igen mot Sverige.

På måndagen var 45 000 biljetter sålda till matchen. Bara 3 000 platser är lediga och det talar för att det väntar ett fullsatt Ernst Happel-stadion.

Inför tisdagens EM-kval leder Österrike kvalgrupp F med sju inspelade poäng. Sverige är trea i gruppen, fyra poäng bakom, men har en match mindre spelad.

FRÅN FÖRSTASIDAN