OS-guldet dimper snart ned i brevlådan

OS-guldet dimper snart ned i brevlådan

Ridsporten uppmärksammas i en ny frimärkssamling.

Janerik Henriksson/TT
Den dramatiska omhoppningen var en av de svenska höjdpunkterna OS-sommaren 2021.
Nu trängs guldmedaljörerna Henrik von Eckermann, Malin Baryard Johnsson och Peder Fredricson på ett frimärke.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Serien om fem frimärken – Från käpphäst till guldmedalj – släpptes till försäljning av Postnord under torsdagen och ses av företaget som en hyllning till svensk ridsport och hopplagets unika framgångar.

"Idrott har även varit ett återkommande tema på våra frimärken. Intresset för ridsport är större än någonsin, och stallet har blivit en mötesplats över generationsgränserna. Ridsporten är en breddsport. Med de stora framgångarna som ridsportlandslaget har haft är de väl förtjänta att nu uppmärksammas med en frimärksutgåva", säger frimärkschef Kristina Olofsdotter i ett pressmeddelande.

Det är tredje gången ridsporten hamnar på frimärken. Första gången var i samband med Ryttar-VM i Stockholm 1990 och andra gången 2011 där flera av ridsportens tio tävlingsgrenar illustrerades.

"Det är en stor ära att vår sport får vara med på frimärke. Vi är både stolta och glada över serien som samlar hela ridsporten på ett så fint sätt", säger Gisela Löfstrand, tillförordnad generalsekreterare på Ridsportförbundet.

FRÅN FÖRSTASIDAN