Örebro värvar Tre Kronor-back

Örebro värvar Tre Kronor-back

Samuel Johannesson är klar för Örebro. Arkivbild.

Adam Ihse/TT
Tre Kronor-aktuelle Samuel Johannesson följer inte med Brynäs till hockeyallsvenskan. Backen har i stället skrivit på för två säsonger i Örebro, meddelar SHL-klubben på sin webbplats.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Den gångna säsongen noterade Johannesson, som är uttagen i Tre Kronor till de stundande dubbelmötena med Norge, för 32 poäng på 52 matcher i SHL:s grundserie.

"Samuel är en väldigt spelskicklig back och han har sina styrkor i spelet med puck. Det känns väldigt bra att kunna addera Samuel till vår backuppsättning. Vi har känt en avsaknad av en högerskytt och där kommer Samuel kunna vara med och ge oss mer valmöjligheter i spelet", säger Örebros sportchef Niklas Eriksson till klubbens webbplats.

Johannesson har tidigare i karriären även spelat för bland annat Rögle.

"Jag är jätteglad över att komma till Örebro. Det var intressant direkt när vi började prata och det är en klubb som är på uppgång. Man tog sig till semifinal i år och nu är målet att vinna", säger han.

Mer SHL-nytt:

I Frölunda står det klart att Jan Mursak, Anders Grönlund, Jacob Nilsson, Johan Sundström, Andreas Borgman, Filip Johansson och Liam Dower Nilsson lämnar laget. Sedan tidigare har profilen Joel Lundqvist även meddelat att han lägger skridskorna på hyllan.

FRÅN FÖRSTASIDAN