Nylander avgjorde med delikatess

Nylander avgjorde med delikatess

William Nylander överlistade Filip Gustavsson.

Frank Gunn/AP/TT
William Nylander bjöd på en uppvisning i Torontos möte mot Minnesota. Hans mål var inte bara vackert, det gav också hemmalaget segern.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Med ungefär en minut kvar av förlängningen vid ställningen 1–1 blev svensken av med pucken i offensiv sarghörna. Men 26-åringen gav sig inte. Han jagade ikapp, fiskade upp pucken igen med klubban, vände om, överlistade en back och kollrade som avslutning bort landsmannen Filip Gustavsson i buren.

– Först förlorade jag den i hörnet, och försökte att komma in på mål. Jag tror att målvakten försökte att peta bort den och ta den under plockhandsken. Så jag försökte att få upp den så att han inte skulle nå den, säger en leende William Nylander vid presskonferensen efter matchen.

Nylander hade dessförinnan varit inblandad även i kvitteringsmålet i första perioden, där han efter några dribblingar bakom målburen fann David Kampf som snabbt placerade in 1–1.

– Han gjorde sig fri där, så det var inte svårt att ge honom pucken och han spelade fint med den, fick upp den, säger Nylander.

Han är nöjd med hemmalagets insats, som gav utdelning i slutändan.

– Tålamod är superviktigt. Vi spelade 1–1 i 60 minuter. Vi ville inte tvinga fram något, säger han.

William Nylander har hittills gjort 33 mål och toppar interna målligan. Han har dessutom stått för 37 assist. Fler har bara Mitchell Marner gjort i Toronto den här säsongen.

FRÅN FÖRSTASIDAN