Nya Rosengårdstränaren: "Måste vinna direkt"

Nya Rosengårdstränaren: "Måste vinna direkt"

Rosengårds nye tränare Joel Kjetselberg. Arkivbild.

Johan Nilsson/TT
Mästarklubben Rosengård har fått en tuff start på säsongen. Då får huvudtränaren Renée Slegers gå.
Den assisterande tränaren Joel Kjetselberg tar över.
– Jag känner mig väldigt bekväm, det ska bli inspirerande att ta det här vidare, säger han till TT.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Efter en poäng på tre matcher ligger klubben på kvalplats i damallsvenskan och har åtta poäng upp till serieledande Hammarby. Då fick Renée Slegers lämna sin post som huvudtränare.

– Det är klart att vi diskuterar med truppen – det vore ju dumt annars. Men beslutet är taget från klubbens håll, säger klubbens sportchef Therese Sjögran.

Ny Rosengårdstränare blir i stället Slegers assisterande tränare Joel Kjetselberg.

– Jag känner mig väldigt bekväm i att det är just i Rosengård, där jag har varit nu i nästan ett och ett halvt år. De kan mig utan och innan – spelare, ledare och klubb – och jag kan dem utan och innan. Så tycker de att jag är bäst lämpad för det så känner jag ett stort förtroende.

Första jobbet på seniornivå

Rosengård blir Kjetselbergs första huvudtränarjobb på seniornivå. Att klubben vann både damallsvenskan och cupen förra säsongen, och tryggheten han säger sig få från att ha befunnit sig i klubben i snart ett och ett halvt år, gör dock att han ser på utmaningen med tillförsikt.

– Vi vann allt förra året, och vi spelade Champions League. Så erfarenhetsmässigt känner jag att jag ligger långt fram. Så jag känner mig väldigt bekväm, det ska bli inspirerande att ta det här vidare. Sen kommer det vara tuffa beslut som ska tas – vi måste börja vinna direkt på fredag.

– Han har varit här i över ett år och har gjort det väldigt bra. Så vi tror absolut att han är rätt person för den positionen just nu, säger Sjögran.

"Bra på att spela fotboll"

1–1 i damallsvenska premiären hemma mot Piteå följdes av 1–4 borta mot Linköping och 1–2 borta mot Djurgården. Härnäst väntar Vittsjö på fredag.

– Motståndarna har gjort fler mål än oss i matcherna vi har spelat. Vi behöver göra fler mål och släppa in mindre, säger Kjetselberg med ett skratt.

– Vi behöver komma in oftare i motståndarnas straffområde och vi behöver försvara vårt eget straffområde. Det är där vi sätter nycklarna. Det finns ett grundspel som vi har haft en längre tid och vi är bra på att spela fotboll. Men vi behöver bli skarpare i båda straffområdena.

TT: Så det blir inga större förändringar spelmässigt förutom att vara mer rejäla och skarpa?

– Så kan du utläsa det, säger Kjetselberg med ett skratt.

FRÅN FÖRSTASIDAN