Nordqvist tillbaka: "Väldigt svår tid"

Nordqvist tillbaka: "Väldigt svår tid"

Anna Nordqvist är en av fyra spelare i Sveriges lag. Arkivbild.

Kittinun Rodsupan/AP/TT
I lagtävlingen International Crown ska Sveriges golfdamer försöka visa att de är bäst i världen. Då gör Anna Nordqvist välkommen comeback efter mer än en månads timeout.
"Det har varit en väldigt svår tid", skrev hon nyligen på Instagram.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Anna Nordqvist spelade sin senaste runda på LPGA-touren den 24 mars, i sin hemstat Arizona, innan hon tog en paus från tävlandet av privata skäl. Bland annat missade hon årets första major, Chevron Championship i Texas, för ett par veckor sedan och under uppehållet har hon också avslutat samarbetet med mångårige caddien Paul Cormack.

Nu är den 35-åriga stjärnan tillbaka, redo att svinga en golfklubba i skarpt läge igen. Comebacken sker i en tävling som gör efterlängtad comeback på tourens schema. International Crown avgjordes senast 2018, men när den skulle spelas igen två år senare satte covidpandemin stopp.

"Kämpa extra hårt"

Återkomsten för tävlingen, som med fog skulle kunna kallas ett inofficiellt lag-VM, har dröjt till den här veckan på TPC Harding Park i San Francisco.

– Det som gör lagtävlingar så speciella är att vi inte spelar det varje vecka, att man har en lagkamrat bredvid sig och att man spelar för ett lag. Man vill inte vara den som sviker sitt lag, så man kommer kämpa extra hårt den här veckan, säger den trefaldiga majorvinnaren från Torshälla.

Den svenska kvartetten, som inleder mot England sent på torsdagskvällen svensk tid, bjuder på en mix av gammalt och ungt.

Anna Nordqvist spelar bästboll ihop med gamla parhästen Caroline Hedwall, som fick den sista platsen i laget när ovaccinerade Linn Grant tvingades tacka nej då hon fortfarande inte får resa in i USA. Det andra svenska paret består av Madelene Sagström och debuterande Maja Stark.

23-åringen satt intill Nordqvist vid presskonferenspodiet inför tävlingen och njöt av att vara en del av laget.

– Det känns ganska galet att sitta här bredvid dem som jag hade som idoler när jag växte upp. Det är lite overkligt, men jag är väldigt glad att jag får vara en del av det, säger Stark, som redan har passerat alla sina gamla idoler på världsrankningen.

Viktig rutin

Att Sverige kan luta sig mot Anna Nordqvists rutin kan bli guld värt. Hennes meriter som lagspelare är minst sagt imponerande, bland annat delar hon det europeiska rekordet med att ha varit med i fyra vinnande Solheim Cup-lag.

– Det är helt klart något annat att pegga upp den här veckan jämfört med i ett Solheim Cup, men jag tror bara att den här tävlingen kommer fortsätta växa och växa. Vi är väldigt glada för att den är tillbaka för första gången på flera år, säger Nordqvist på presskonferensen.

I Sveriges grupp finns förutom England också Kina och förstaseedade USA. Dessutom lär banan, som stod värd för herrarnas PGA-mästerskap 2020, bli en tuff motståndare.

– Den är en utmaning på alla sätt. Den är ganska lång. Den är väldigt smal på vissa ställen. Ruffen är tjock. Svåra greener, säger Maja Stark.

Det lag som står som vinnare på söndag kväll får dela på en prischeck på 500 000 dollar (drygt fem miljoner kronor).

FRÅN FÖRSTASIDAN