Närmare 900 Liverpoolfans stämmer Uefa

Närmare 900 Liverpoolfans stämmer Uefa

Herrarnas Champions League-final i fotboll mellan Real Madrid och Liverpool den 28 maj förra året sköts upp i nästan 40 minuter efter oroligheter utanför arenan Stade de France utanför Paris. Arkivbild.

Christophe Ena/AP/TT
Närmare 900 fans stämmer Europeiska fotbollsförbundet (Uefa) efter biljettkaoset i Paris under Champions League-finalen mellan Liverpool och Real Madrid i maj förra året, rapporterar BBC.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Det är en advokatfirma i Liverpool som lämnat in en ansökan om en gruppstämning mot Uefa vid en domstol i Storbritannien.

Uefa klandras för att de 887 fansen åsamkats fysiska eller psykiska skador, då fotbollsförbundet misslyckats med att upprätthålla säkerheten inför matchen, enligt stämningsansökan.

I september förra året lämnades en annan gruppstämning mot Uefa in för 1 450 fans, gällande avtalsbrott vid biljettförsäljning samt försummelse av aktsamhetsplikt.

Tusentals Liverpool-supportrar kom inte in på finalen mot Real Madrid som försenades med omkring 40 minuter på grund av oroligheter utanför arenan Stade de France utanför Paris. Kaoset ledde bland annat till att fransk polis använde tårgas och pepparspray utanför arenan.

Uefa och franska myndigheter har tidigare sagt att oroligheterna hade att göra med förfalskade biljetter. Men en oberoende rapport, beställd av Uefa, lade i februari ansvaret för det katastrofala arrangemanget på fotbollsförbundet.

I mars meddelade Uefa att de skulle återbetala alla som hade biljetter till finalen.

FRÅN FÖRSTASIDAN