Napoli kan säkra ligatiteln – nu flyttas matchen

Napoli kan säkra ligatiteln – nu flyttas matchen

Napoli kan säkra titeln i Serie A i helgen – nu flyttas matchen. Arkivbild.

Marco Alpozzi/La Presse via AP/TT
Napoli kan potentiellt säkra den italienska ligatiteln, för första gången sedan 1990, på hemmaplan mot Salernitana i helgen. Nu kommer beskedet att matchen ska spelas söndag i stället för på lördag.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Det som krävs för att Napoli ska säkra ligatiteln är en seger mot Salernitana, samtidigt som ligatvåan Lazio misslyckas med att slå Inter.

Napolis match var planerad att sparkas i gång på lördag klockan 15.00 svensk tid. Men enligt en källa till nyhetsbyrån AFP kommer den i stället att spelas på söndagen – efter att Lazio spelat dagens första match.

Vilda fester väntades i Neapel på lördagen i väntan på Lazios match mot Inter, vilket kan väcka säkerhetsproblem.

Enligt Claudio Palomba, vars titel är prefekt för Neapel, flyttas matchen eftersom "behovet att hjälpa polisen genom att undvika att händelser överlappar varandra uppstod".

Förutom Serie A-matchen mellan Napoli och Salernitana arrangeras även stor serietidningsmässa i staden under lördagen.

– Hade vi arrangerat matchen under lördagen hade vi varit tvungna att fördubbla våra resurser och av den anledningen har vi vidtagit ett antal åtgärder, säger Palomba.

Italienska medier rapporterar även att Napolis efterföljande match, i Udine, också kommer att flyttas från tisdagen den 2 maj till torsdagen den 4 maj.

FRÅN FÖRSTASIDAN