Motkandidaten förvånad över Reinfeldt-förslaget

Motkandidaten förvånad över Reinfeldt-förslaget

Lars-Christer Olsson. Arkivbild.

Kirsty Wigglesworth/AP/TT
Svenska fotbollförbundets valberedning har föreslagit tidigare statsministern Fredrik Reinfeldt till ny ordförande.

Lars-Christer Olsson har däremot inte gett upp och meddelar att han ska vara kvar som kandidat.

– Lite förvånad blev jag, säger han till SVT om att Reinfeldt förordats.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Olsson, tidigare generalsekreterare i Europeiska fotbollsförbundet (Uefa) och före detta ordförande i Svensk elitfotboll var en av valberedningens tre huvudkandidater och han var nominerad av Västerbottens FF.

– Jag trodde kanske att Hélène Barnekow (tidigare vd för Microsoft Sverige och Telia Sverige, nominerad av Skånes FF) var ett starkare kort men det tyckte tydligen inte valberedningen. Jag trodde att det fanns ett starkare stöd för den typen av kandidater bland distrikten men det verkar jag ha missbedömt, säger Olsson till SVT och fastslår:

– Jag har resonerat med de som nominerat mig och de har bett mig att stanna kvar som kandidat och jag har sagt okej till det.

På förbundsmötet den 25 mars ska den nya SvFF-ordföranden röstas fram och Olsson känner att han har en fördel gentemot Reinfeldt då han har stor erfarenhet inom fotbollen.

– Ja, det skulle jag misstänka, för han har ju aldrig varit inne i fotbollsverksamheten, han känner till fotbollen som åskådare men har inte varit i den. Men det är fotbolls-Sverige som får avgöra det, säger Olsson.

När Reinfeldt mötte pressen som valberedningens huvudkandidat under onsdagen framhöll han sin politikerbakgrund.

– Jag har varit ordförande i princip oavbrutet i 35 år. På lokal nivå, i distrikt, på nationell nivå och internationellt. Jag har verkligen tränat på att vara ordförande. Och det enskilt viktigaste de här 35 åren har lärt mig är att en ordförande ska ena, föra samman, inte splittra, sade han då.

FRÅN FÖRSTASIDAN