Modotränaren rasar: "Två olika regelböcker"

Modotränaren rasar: "Två olika regelböcker"

Modotränaren Mattias Karlin rasar över att Djurgårsbacken Edvin Hammarlunds crosschecking inte hamnar hos disciplinnämnden.

Mats Andersson/TT
Djurgårdsbacken Edvin Hammarlund anmäls inte till disciplinnämnden – det får Modotränaren Mattias Karlin att gå i taket.
– Uppenbarligen finns det två olika regelböcker, vilket vi inte har fått info om. Ligan verkar ha somnat in, rasar han dagen efter att Modo missade första SHL-chansen.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Det var i den tredje perioden av onsdagens match – som Djurgården vann med 6–4 och reducerade till 2–3 i matcher – som Djurgårdsbacken Edvin Hammarlund crosscheckade Modoforwarden Oscar Pettersson i ansiktet i tredje perioden.

Hammarlund klarade sig undan med två minuters utvisning, men efteråt förklarade domaren Kristoffer Folkstrand, som dömde tillsammans med Daniel Wessner, i ett inlägg från hockeyallsvenskan på sociala medier, att det var en miss. Att de borde ha dömt fem minuters utvisning och matchstraff.

På torsdagen stod det dessutom klart att händelsen inte kommer att anmälas till disciplinnämnden. Domarchefen Björn Wettergren säger till Aftonbladet att "referensgruppen anser att den inte är tillräckligt våldsam".

"Avstängning varje gång"

Något som får Karlin rejält upprörd i samband med lagets samling i hemmaarenan på torsdagsförmiddagen.

– Det är en crosschecking rakt i ansiktet. Det har funnits några såna exempel under säsongens gång när det har blivit avstängning varje gång. Och vi har inte hört något från ligan att det är en regelbok i november och en i april. Men uppenbarligen finns det två regelböcker, säger Modotränaren upprört.

Efter den första finalen klagade Djurgårdens tränare Johan Garpenlöv på domarnivån och en av domarna byttes ut till andra finalen. Enligt hockeyallsvenskan var det ett beslut som var taget redan innan första finalen.

"Verkar ha somnat in"

Karlin säger att Modo inte varit i kontakt med ligan under torsdagen.

– Nej, det är inte så mycket att göra. De verkar ha somnat in. Det jag kan konstatera är att crosschecking uppenbarligen inte finns kvar i svensk hockey. (Daniel) Brodin har väl skickat på hundra crosscheckingar, men inte åkt ut en enda gång. Det är fascinerande. Men det är fler matcher och nu vet vi var ribban ligger, säger Mattias Karlin.

Det är fortfarande fördel Modo i finalserien och seger på Hovet i Stockholm på fredagskvällen gör att klubben är tillbaka i SHL efter sju år i hockeyallsvenskan.

Karlin är irriterad över Modos bleka insats i onsdags kväll, men ser en bra segerchans på fredagskvällen.

– Jag vidhåller att vi är det bättre laget, men vi måste städa undan pojkmisstagen. Det bottnar i det. Vi vet att vi är starka och kommer att ge Djurgården en match i morgon. Vi har varit på Hovet nio gånger (mot Djurgården och AIK) och vunnit sju. Så det är ingen mardrömsarena direkt, säger han.

FRÅN FÖRSTASIDAN