Mittbacksstjärna lämnar Chelsea för Saudiarabien

25 jun, 2023 
https://image.hant.se/image.hant.se.jpg?imageId=9118290&x=0&y=0&cropw=100&croph=100&width=1318&height=687TT Nyheter
Kalidou Koulibaly, längst till höger, är klar för al-Hilal. Arkivbild.
Mittbacken Kalidou Koulibaly, 32, lämnar Chelsea. Han är klar för en flytt till al-Hilal i Saudiarabien, bekräftar Premier League-laget på sin webbplats.
"Vi vill tacka Kalidou för hans bidrag på och utanför planen under hans tid på Stamford Bridge och önskar honom lycka till med nästa steg i karriären", skriver klubben.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Koulibaly anslöt till Chelsea från italienska Napoli så sent som förra sommaren.

al-Hilalss värvning är den andra från Premier League inom ett par dagar. Tidigare i veckan värvade klubben den portugisiske landslagsspelaren Rúben Neves, 26, från Wolverhampton.

Att fotbollsstjärnor byter Europa mot Saudiarabien har blivit allt vanligare det senaste halvåret.

Bland annat anslöt Cristiano Ronaldo till saudiska al-Nassr i vintras medan Karim Benzema blev klar för al-Ittihad tidigare i juni.

Den saudiska regimen – hårt kritiserad av bland annat människorättsorganisationen Amnesty för sin brist på mänskliga rättigheter – storsatsar på fotboll. Utöver att man redan äger Premier League-laget Newcastle, där svenske anfallaren Alexander Isak spelar, har man även börjat pumpa in massvis med pengar i den inhemska fotbollsligan.

Tidigare i sommar tackade Lionel Messi nej till ett jätteerbjudande från Saudiarabien för att i stället skriva på ett kontrakt med Inter Miami.

Annons