Missnöjd duo lämnade landslaget – samtal väntar

Missnöjd duo lämnade landslaget – samtal väntar

Rosengårds Loreta Kullashi (på bilden) och klubbkamraten Angel Mukasa lämnade U23-landslagets samling på eget bevåg. Nu väntar en utredning av det inträffade. Arkivbild.

Johan Nilsson/TT
Rosengårdsspelarna Loreta Kullashi och Angel Mukasa valde att lämna U23-landslagets samling på eget bevåg.
Nu väntar en samtal med spelarna och en utredning av det inträffade.
– Jag kan inte säga någonting förrän vi har suttit i de samtalen. Det får vi återkomma till, säger landslagschefen Yvonne Ekroth till TT.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Loreta Kullashi var lagkapten och Angel Mukasa målvakt när U23-landslaget i fotboll besegrade Nederländerna i en träningslandskamp i Marbella förra veckan.

Sedan skulle landslaget möta Italien i Florens. Men efter att direktflyget till Italien ställts in och nya resor bokats valde Kullashi och Mukasa att åka hem. Därefter har bägge spelarna valt att inte kommentera händelsen.

Nu berättar landslagschefen att en utredning av händelsen väntar.

"Har avtal"

TT: Haft du haft någon kontakt med Loreta Kullashi och Angel Mukasa än?

– Nej. Vi har internationella datum så det har varit fullt fokus på matcherna. Vi mötte ju Tyskland i går kväll vid klockan 20 så vi har precis packat ihop och tagit oss hem. Det kommer att tas kontakt nu när jag har landat i Sverige, säger landslagschef Ekroth.

TT: Har du pratat med förbundet om vad som väntar härnäst?

– Ja, vi förde samtal när det hände och har fortsatta samtal om processen framåt.

TT: Kan det bli tal om bestraffning?

– Jag har ingen aning om det nu, det är juridikavdelningen som ansvarar för det. De har ju ett avtal och står under avtal, det gör alla landslagsspelare. Det som väntar i nästa skede är ett möte med Rosengård och spelarna så att vi får prata igenom det.

TT: Hur ser er dialog med Rosengård ut?

– Jag har haft samtal med Therese Sjögran (sportchef) och vi har bestämt att vi ska fortsätta samtalen nu när jag kommer hem. Det är viktigt att ha bra relationer med föreningarna när vi lånar spelare på internationella datum.

Vill klargöra

TT: Så det har inte bränts några broar för vidare landslagsspel?

– Vad som har skett vet vi, men jag tycker att det är viktigt att man hör vad spelarna säger och får veta varför det har hänt innan man uttalar sig om någonting annat.

TT: Har förbundskaptenen (Martin Qvarmans Möller) yttrat sig?

– Det var han som fick informationen om att de hade köpt nya biljetter, de var på väg till nästa match så det var fullt fokus på den och de spelare som var med i truppen. Sedan lämnade han över detta till mig.

TT: Då dröjer det ett litet tag innan det kommer beslut i frågan?

– Ja. Först och främst samtal, det är det viktiga för att klargöra saker.

FRÅN FÖRSTASIDAN