Markströms besked: Inget VM

Markströms besked: Inget VM

Jacob Markström. Arkivbild.

Naina Helén Jåma /TT
Kvartsfinal i fjol – missat Stanley Cup-slutspel i år.
Men Calgarys svenskar är inte intresserade av att spela ishockey-VM.
– Det kommer tyvärr inte att bli något VM för min del, säger Jacob Markström till Expressen.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Målvakten har haft en tuff säsongen i Calgary. 33-åringen spelade 59 av klubbens 82 matcher i grundserien och landade på 89,2 i räddningsprocent.

Efter klubbens missade slutspel var Jacob Markström, VM-guld 2013 och VM-brons 2010, självkritisk kring sin säsong – och meddelade senare till Expressen att spel i ishockey-VM i Finland och Lettland inte är aktuellt.

Samma besked gäller för samtliga svenskar i klubben: Elias Lindholm (VM-guld 2017), Rasmus Andersson och Mikael Backlund.

– Jag har tackat nej av personliga skäl, säger Backlund, som var med och vann VM-guld 2018 samt har två silver och ett brons med Tre Kronor, till Expressen.

– Jag älskar att spela för Tre Kronor. Men jag älskar också min familj, som är kvar i Calgary till i juni. Jag är borta så mycket under hockeyåret, så jag vill vara hemma med familjen nu och ge dem all min tid och energi.

Backen Oliver Kylington har inte spelat säsongen av personliga skäl.

Tre Kronors förbundskapten har fått positivare besked från andra håll.

Vancouvers Elias Pettersson, Buffalos Rasmus Dahlin och Detroits Lucas Raymond har tackat ja till VM-spel med Tre Kronor, uppger Aftonbladet.

Enligt tidningen finns dock frågetecken kring Pettersson. Svenska ishockeyförbundet måste lösa 24-åringens dyra försäkring som kan hamna på runt tre miljoner kronor.

VM börjar för Sveriges del mot Tyskland den 12 maj. Innan dess spelar Tre Kronor ett antal landskamper.

FRÅN FÖRSTASIDAN