Markeringen mot Ryssland: Ställer in tävling

Markeringen mot Ryssland: Ställer in tävling

Förra veckan beslutade det internationella fäktningsförbundet att atleter från både Ryssland och Belarus ska få vara med och tävla igen. Arkivbild.

Henrik Montgomery/TT
Tyskland ställer in en världscuptävling i fäktning till följd av beslutet att låta Ryssland och Belarus vara med, skriver Inside the games.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Ryssland och Belarus har tidigare varit avstängda från internationella fäktningstävlingar, men efter ett beslut från det internationella fäktningsförbundet (FIE) i förra veckan är nu de krigförande länderna välkomna tillbaka – ett beslut som det svenska förbundet kritiserat skarpt.

Det tyska fäktningsförbundet markerar nu genom att ställa in en tävling i Tauberbischofsheim i början av maj.

"Precis som förut så är vår solidaritet med folket i Ukraina som lider av detta hemska kring", säger tyska fäktningsförbundets ordförande Claudia Bokel och fortsätter:

"Vi hade gärna låtit våra bästa idrottare få presentera sig för den tyska publiken och samtidigt gett de chansen att utnyttja fördelen av att tävla på hemmaplan på vägen till OS i Paris. Men med tanke på omständigheterna känner vi att det just nu är omöjligt att fatta ett annat beslut."

FRÅN FÖRSTASIDAN