Mardrömsstart för svenskorna: "Får inte hända"

Mardrömsstart för svenskorna: "Får inte hända"

Madelene Sagström i bunkern på 17:e hålet. Den gången lyckades hon rädda par, men 76 slag totalt var en tung start på Chevron Championship

Christer Höglund/TT
Man vinner inga majors på en torsdag, men man kan spela sig långt bort från tätstriden.
Det var precis vad Madelene Sagström och Frida Kinhult gjorde med sina 76-rundor i Chevron Championship.
– Jag fick inget flyt alls från början, säger Sagström.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

30-åringen från Enköping, tvåa i British Open i förfjol, har aldrig vunnit en major och inget talar för att det här är veckan då det händer. Sagström fick inte mycket att klaffa när Chevron Championship inleddes på The Club at Carlton Woods i Texas.

På tredje hålet satte hon visserligen en lång och svår birdieputt från utanför green, ett sådant där slag som normalt sett kan få fart på en golfrunda.

Det blev precis tvärtom.

– Jag kom inte i gång. Jag slog dåliga drives på fyran, femman, sexan och åttan och det förstör lite för mycket för momentumet. Jag fick inget flyt alls och då känner man hela tiden att man är efter, det är inte så najs, säger Sagström.

"Världens sämsta"

Rent scoremässigt inträffade det stora raset först när hon gjorde tre bogeys på fyra hål i början av den andra niohålsslingan. Bland annat på det förhållandevis enkla 13:e hålet, ett par 5.

– Jag slog världens sämsta "spoon", jag duffade ner den i en fairwaybunker från mitten av fairway. Det får inte hända. Det var ett riktigt skitslag. Nej, i dag spelade jag inte bra, det var inte alls tillräckligt.

TT: Hur känns det nu?

– Det blir väl lite som en ballong som (luften pyser ur). Kom igen. I går kändes det ändå väldigt bra, säger Sagström.

Av halvan, totalt 66 spelare, som gick förstavarvet på förmiddagen var det bara en handfull spelare som var sämre än den 28-rankade svenskan.

Nio efter

Peiyun Chien, Taiwan, var bäst av förmiddagsgänget med 67 slag (fem under). Det är alltså minst nio slag upp till täten för Sagström, som behöver göra en stark runda på fredagen för att över huvud taget klara kvalgränsen.

– Jag tror att det är lätt att deppa lite för mycket med huvudet efter en sådan här runda. Men slår jag tre slag lite bättre i dag så hade det kunnat vara en parrunda i stället. Det är inte så långt bort, säger hon i ett försök att hitta lite hopp inför fortsättningen.

Frida Kinhult började bra och låg –1 efter sju hål av ganska fläckfritt spel, men tappade sedan det mesta och kom precis som Madelene Sagström in på 76 slag.

– Bättre spel än score, lyder Kinhults dom efter rundan.

– Jag fortsatte vara aggressiv och det ser jag positivt på, det är enda sättet att göra birdies. Jag får fortsätta vara det i morgon, går det så går det.

Strax efter 15.30, lokal tid, bröts eftermiddagens så långt regniga spel när även åskan började mullra norr om Houston. Inte heller övriga svenskor hade då fått en särskilt bra start på tävlingen.

Maja Stark hade en kort putt kvar på nian för att ligga +1 efter halva rundan. Linnea Ström låg +2 (efter sju hål) och Pernilla Lindberg +3 (efter tolv).

Efter drygt 45 minuters paus kunde spelet återupptas.

FRÅN FÖRSTASIDAN