Malmö FF:s rekordsiffror – aldrig varit rikare

Malmö FF:s rekordsiffror – aldrig varit rikare

Malmö FF, här Isaac Kiese Thelin och Eric Larsson, kan jubla över ett ekonomiskt starkt 2022 som ger klubben rekordsiffror. Arkivbild.

Andreas Hillergren/TT
Malmö FF har aldrig varit rikare.

Fotbollsklubben redovisar en vinst på 82 miljoner kronor för 2022 och ett eget kapital på 701 miljoner – det högsta genom tiderna.

Men MFF varnar också för ett kärvt 2023.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Malmö skriver i ett pressmeddelande att 2022 omsättning på 589 miljoner kronor också är rekord och 22 miljoner mer än föregående år.

"Den främsta anledningen till ökningen var resultatet av spelarförsäljningar som uppgick till 96 miljoner kronor, en ökning med 80 miljoner kronor jämfört med 2021", säger Malmö FF:s ordförande Anders Pålsson.

Ersättningen från Uefa uppgick till 198 miljoner, en minskning med 104 miljoner jämfört med 2021 då Malmö FF spelade Champions League.

Förra säsongen missade MFF Champions League, men spelade i Europa League.

MFF blev dock bara sjua i allsvenskan och måste vinna Svenska cupen för att få spela i Europa i år. Därför kommer samtidigt varningssignaler:

"Det kommande året kan bli en ekonomisk utmaning. Utan spel i Europa eller större spelarförsäljningar riskerar det ekonomiska utfallet för 2023 att bli ett betydande underskott. Dessbättre har Malmö FF ekonomiskt handlingsutrymme att balansera enskilda års underskott. Det egna kapitalet och den goda likviditeten medför att utrymme finns att fortsätta den sportsliga satsningen och att göra investeringar i verksamheten", säger Anders Pålsson.

FRÅN FÖRSTASIDAN