Linköpings missräkning – blev nollade

Linköpings missräkning – blev nollade

Missräkning för Linköping och Lisa Björk. Arkivbild.

Stefan Jerrevång/TT
Linköping hade chansen på tredje raka segern mot Piteå.
Men i stället blev det en missräkning.
Matchen slutade 0–0.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Piteås Sara Eriksson summerade den första halvleken mot Linköping i den tredje omgången av damallsvenskan bra:

– Vi startar bra och vinner bollen högt upp på planen, och vi har ett par lägen. Sedan får vi försvara en hel del på slutet, men vi ligger rätt och de får inte de där klara målchanserna, sade Eriksson i Viaplay.

Halvlekens hetaste målchans kom i den 18:e minuten och den stod hemmalaget Piteå för. Hanna Anderssons nick rensades på mållinjen och de första 45 minuterna slutade mållöst.

Linköping har inlett den här säsongen strålande med två raka segrar – varav en mot regerande mästaren FC Rosengård med slutsiffrorna 4–1. Men mot Piteå var det inte mycket som stämde. Slarvigt passningsspel, låg energi och stundtals utspelade.

Matchen slutade 0–0.

– Vi lägger enormt mycket jobb och kämpar för att få in ett mål på slutet. Linköping är ett skickligt ett lag men de skapade inte så många farliga lägen, säger Piteå-spelaren Olivia Holm i Viaplay.

Hammarby, som under lördagen besegrade Växjö med 6–1, leder tabellen efter tre omgångar med nio poäng, två före just Linköping. Piteå ligger på en sjätteplats med fem poäng.

I söndagens andra matcher körde Kristianstad över Kif Örebro med 4–0 på bortaplan. Kalmar–Brommapojkarna spelade 1–1 och IK Uppsalas möte med Norrköping slutade lika, 2–2.

FRÅN FÖRSTASIDAN