Linköpings mardrömslott i CL-kvalet: Arsenal

Linköpings mardrömslott i CL-kvalet: Arsenal

Linköpings ställs mot Arsenal i Champions League-kvalet. Arkivbild.

Stefan Jerrevång/TT
Vägen till Champions League-gruppspel är lång.
För Linköping börjar den med en mardrömslottning: Arsenal.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Den första kvalomgången till kommande säsongs Champions League är lottad och spelas som miniturneringar med fyra lag i varje grupp.

För Linköping (trea i damallsvenskan i fjol), som kvalar i den så kallade "ligavägen", blir det något att bita i då de möter svenskklubben Arsenal som blev trea i Engelska Women's Super League den här säsongen.

London-klubben tränas av svenske Jonas Eidevall som förfogar över landslagstrion Amanda Ilestedt, Stina Blackstenius och Lina Hurtig. De två sistnämnda har båda ett förflutet i Linköping.

"Det fanns liksom inga dåliga lag för oss att få möta men jag måste ändå säga att jag tycker att vi fick ett riktigt svårt motstånd om man tittar på vad vi kunde ha fått. Det blir ett otroligt tufft test för oss utan tvekan", säger LFC:s lagkapten Olga Ahtinen i en kommentar på klubbens hemsida.

Matchen mot Arsenal spelas den 6 september och vinner Linköping den får de möta Paris FC eller ukrainska FC Kryvbas i en gruppfinal den 9 september. Förlorarna i de båda semifinalerna möts i en match om tredje plats, en plats som är viktig för koefficientpoäng (rankning och seedning).

Det är ännu inte bestämt var Linköpings matcher ska spelas.

Vinnaren i gruppfinalen går sedan vidare till den andra kvalomgången som lottas 15 september. Då ska även Rosengård (SM-guld i fjol) lottas in i "mästarvägen" och Häcken (tabelltvåa förra året) i "ligavägen".

Rättad: Linköping möter Arsenal i en match, inte två.

FRÅN FÖRSTASIDAN