Ledde stjärnan till OS-brons – stängs av tio år

Stavhoppstränaren Jeremy McColl från New Zeeland stängs av i tio år.
McColl ska ha haft konversationer med minderåriga där det förekom sexuellt innehåll.
"Jag ber om ursäkt", säger McColl i ett uttalande.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

McColl, som ledde stavhopparen Eliza McCartney till OS-brons 2016, var föremål för ett antal klagomål som togs upp i samband med förbundets årsmöte i maj 2023. Klagomålen kom från idrottare som han hade tränat eller arbetat med, rapporterar tidningen NZ Herald.

En utredning startades och senare kom man fram till att Jeremy McColl hade uppfört sig olämpligt vid flera tillfällen. Till exempel tog han inte skador på allvar, fällde opassande kommentarer under träningspassen och samtidigt ska han ha haft olämplig kommunikation med idrottare på sociala medier och sms. I utredningen påpekar man att vissa konversationer – med minderåriga – ska ha haft sexuellt innehåll.

McColl samarbetade under utrednings gång och valde att lämna sin tjänst. Friidrottsförbundet accepterade hans ansökan om att bli entledigad och tränaren kommer nu att stängas av tio år från all friidrott i Nya Zeeland.

När han lämnade sin avskedsansökan sade McColl:

"Jag ber om ursäkt för den skada jag har orsakat dessa idrottare. Jag inser att mitt beteende inte var i linje med vad förbundet förväntar sig. Ett beteende som var skadligt och olämpligt".

FRÅN FÖRSTASIDAN