Lagkaptenen visade vägen: "Välbehövligt"

Lagkaptenen visade vägen: "Välbehövligt"

Djurgårdens Magnus Eriksson gjorde 1–0-målet när Djurgården vann över Mjällby.

Henrik Montgomery/TT
En seger mot Mjällby var allt Djurgården behövde för att inte hamna för långt efter i tabellen.
Då klev lagkaptenen Magnus Eriksson och Victor Edvardsen fram med sina första allsvenska mål för säsongen och gjorde så att laget kammade hem säsongens fjärde seger.
– Det var välbehövligt att ta hem tre poäng i dag, säger Eriksson.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Djurgården har inlett den här säsongen knackigt, med fler förluster än segrar. Det var dock ingen lätt uppgift Djurgården stod inför när Mjällby kom på besök under söndagen.

Djurgården hade nämligen inte lyckats besegra Mjällby sedan augusti 2021. Sanningen är att Djurgården har haft svårt att möta just Mjällby sedan Blekingelaget gjorde comeback i allsvenskan för tre säsonger sedan. På sex möten har det blivit tre förluster, ett kryss och två vinster för Djurgården.

Dubbla brutna måltorkor

Men i söndagens match vände det. Djurgården försökte och försökte och när Adam Ståhl fick ett friläge för Mjällby i slutet av den första halvleken såg det illa ut, men till hemmalagets glädje missade han.

I stället var det Djurgården som gav sig in i matchen på riktigt. Med bara några minuter in i den andra halvleken small det till för hemmalaget – från ingen mindre än lagkaptenen Magnus Eriksson. Målet var även hans första för säsongen.

– För en gångs skull fick vi en bra första touch, det är väl det som har ställt till det i tidigare lägen. Vi behövde det och fick kommandot i andra halvlek, säger han.

På tilläggstid klev sedan inhopparen Victor Edvardsen fram och slog till med ett drömmål, även det hans första i årets allsvenska.

"Svårt att sätta ord på"

Efteråt var Magnus Eriksson nöjd över tre poäng även om det enligt honom kunde sett bättre ut.

– Det är svårt att sätta ord på det, det är ju ingen fem av fem-tillställning, men vi vinner, vi gör två mål framåt och är fortfarande obesegrade på hemmaplan och det är bra. Det var välbehövligt att ta hem tre poäng i dag, säger han.

Både Djurgården och Mjällby kom in till matchen med varsin tung förlust i bagaget. Djurgården via derbyförlusten mot Hammarby och Mjällby som cupfinalförlorare mot Häcken. Men det sagt kan man säga att båda lagen kom in till den här matchen för att revanschera sig.

Och den revanschen var det till slut Djurgården som fick och de omkring 30 tillresta Mjällbysupportrarna fick se sitt lag åka på ännu en tung förlust.

FRÅN FÖRSTASIDAN