Kryss i toppmötet – efter dramatisk avslutning

29 maj, 2023 
https://image.hant.se/image.hant.se.jpg?imageId=9118290&x=0&y=0&cropw=100&croph=100&width=1318&height=687TT Nyheter
Efter en drömstart i damallsvenskan har Hammarby nu spelat fyra raka matcher utan att vinna. Arkivbild.
Hammarby ville hitta tillbaka på vinnarspåret. Kristianstad kämpade för att ta tre viktiga poäng i toppen. I stället slutade toppmötet, efter två sena mål, 1–1.
– Jag är besviken över att vi inte kunde ta tre poäng, säger Kristianstads Hlin Eriksdottir till Viaplay.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Inför måndagens toppmöte i den damallsvenska fotbollen mellan tabellfyran Kristianstad och tabelltrean Hammarby låg lagen på 19 poäng vardera. Båda lagen ville haka på i toppen. Båda lagen ville ta tre poäng.

I stället fick de dela på poängen.

– Det var en tuff match och Hammarby är ett bra lag. Det var en jämn match men jag är besviken över att vi inte kunde ta tre poäng, säger Hlin Eriksdottir.

Två sena mål

Det skulle dock dröja innan något av lagen fick jubla, men i 83:e minuten kunde Hammarby ta ledningen via Vilde Hasund.

En ledning som Hammarby inte fick behålla särskilt länge. För Kristianstad ville inte ge sig och bara fyra minuter senare kvitterade Hlin Eriksdottir.

– Det är klart att vi vill göra mer än ett mål och vi behövde göra ett till mål i dag och vi lyckas inte. Vi behöver komma till fler lägen och sätta dem, säger Eriksdottir.

Efter en drömstart för Hammarby, med sex raka vinster i säsongsinledningen, har laget därefter följt upp med två förluster och ett kryss. Mot Kristianstad blev det ännu ett kryss och "Bajen" får vänta åtminstone en match till på den där segern.

Annons

Kross i Stockholm

Under måndagskvällen spelade även bottenlaget Djurgården hemma mot Vittsjö. Där var det bortalaget som tog ledningen i den första halvleken via Hanna Ekengren. I den andra halvleken utökade Vittsjö sin ledning till både 2–0 (Clara Markstedt) och 3–0 (Linda Sällström), vilket också blev slutresultatet.

Djurgårdens förlust innebär att laget håller sig kvar i botten av tabellen med sju poäng.

Efter tio omgångar är det BK Häcken som leder serien på 25 poäng. Två poäng bakom ligger Piteå.

Annons