"Kommer att bli riktigt fett om vi lyckas vinna"

"Kommer att bli riktigt fett om vi lyckas vinna"

Sverige – med superstjärnan Isabelle Haak – möter Belgien i en avgörande Golden League-match i Lund. Arkivbild.

Anders Bjurö/TT
Chans på slutspelsplats och rekordpublik. Golden League-matchen mot Belgien kan bli historisk på flera sätt för det svenska damlandslaget i volleyboll.
– Det kommer att bli riktigt fett om vi lyckas vinna, med den publiken, säger stjärnan Isabelle Haak.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Ungefär 3 000 personer väntas ta sig till arenan i Lund för att se Sverige möta världselvan Belgien i European Golden League. Det blir i så fall publikrekord för en volleybollmatch på damsidan i Sverige.

– Det känns väldigt spännande. Vi har pratat mycket i laget om det och alla börjar rysa när vi pratar om det för det är ju rekord för svensk damvolleyboll, säger superstjärnan Isabelle Haak.

– Så många bakom oss har vi aldrig haft förut och att känna stödet på hemmaplan ska bli riktigt häftigt.

Ökat stöd

Efter de senaste årens framgångar i EM och avancemanget från European Silver League har laget känt ett ökat stöd.

– Det är många man pratat med som säger att de aldrig kollat på volleyboll innan men att man råkade sätta på det på tv:n och så fastnade man för det, så det är kul att många fått upp ögonen, säger Haak som också berättar att intresset för att spela volleyboll gått åt samma håll.

– Det har varit kö till klubbar.

Att publikrekordet slås mot det tuffaste motståndet gör att pressen ökar enligt Haak. Det gäller att bjuda på bra spel.

– Går det inte bra så är det kanske inte så kul. De är ett av de bästa lagen i världen, så kommer vi upp i nivå och de också så kommer det nog att bli kul att titta på.

Tuffa förutsättningar

Mycket står på spel. Belgien har redan säkrat gruppsegern och en plats i slutspelet. För att Sverige ska göra dem sällskap krävs det att man blir bästa grupptvåa.

– Vi måste nog vinna matchen på ett eller annat sätt för att gå till semifinal, det tror jag. Så vi ska verkligen göra allt vi kan, säger Haak.

Och man har allt i egna händer. Vid seger går Sverige till semifinal oavsett, blir det förlust kan man behöva vänta till senare på söndag för att få veta om det blir slutspel eller inte.

FRÅN FÖRSTASIDAN