Koepka i ledning i PGA-mästerskapen

Koepka i ledning i PGA-mästerskapen

Brooks Koepka hade det kämpigt i regnet, men stod ändå för en strålande runda.

Abbie Parr/AP/TT
Norske Viktor Hovland tappar ledningen i PGA-mästerskapen i USA, men ligger fortsatt i täten inför den avslutande rundan.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Brooks Koepka var bäst i startfältet för andra dagen i rad, när han återigen gick runt på 66 slag, fyra under par, i den tredje rundan i Oak Hill i delstaten New York i PGA-mästerskapen i golf.

Amerikanen kliver därmed upp i ensam ledning på totalt -6, ett slag framför norrmannen Viktor Hovland och kanadensaren Corey Conners.

Vädret var minst sagt utmanande för spelarna, med regn.

– Det var tufft med regnet. Fukt i gräset som bromsar. Men det kändes som att jag var mycket mer aggressiv än jag varit de föregående två dagarna på greenerna, säger Koepka.

Hovland tappade i och med Koepkas storspel sin delade ledning efter andra rundan, men ser fram emot avslutningen på söndagen. Strategin?

– Det är ett lite tråkigt svar. Men jag ska bara försöka att göra samma sak som jag gjort de senaste dagarna. Jag tror inte att det här är en bana där du kan bli för galen. Man måste liksom spela smart, slå mot mitten på greenerna och ge dig själv många chanser och förhoppningsvis få puttern het.

FRÅN FÖRSTASIDAN