Klart: Så genrepar Sverige inför VM

20 jun, 2023 
https://image.hant.se/image.hant.se.jpg?imageId=9118290&x=0&y=0&cropw=100&croph=100&width=1318&height=687TT Nyheter
Sverige möter Filippinerna i ett VM-genrep. Arkivbild.
Damlandslaget har gjort klart med ett genrep inför sommarens fotbolls-VM. Sverige möter Filippinerna i en stängd, inofficiell match på Nya Zeeland den 17 juli. Det meddelar Svenska fotbollförbundet på sin webbplats.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Eftersom matchen är inofficiell räknas den inte som en landskamp. Därmed har den heller ingen påverkan på Fifas världsrankning. Det innebär att tyglarna är friare än vanligt. Således har landslagen gemensamt beslutat att matchen kommer att spelas enligt formatet 3x30 minuter.

Matchen spelas i Wellington där Sverige laddar upp inför VM och även spelar sina två första gruppspelsmatcher.

"Vi är nöjda över att få till den här inofficiella matchen mot Filippinerna i uppladdningen på Nya Zeeland. Att matchen spelas i tre perioder ger oss dessutom möjligheten att påverka spelarnas belastning i uppladdningen och under tidsomställningen på ett bra sätt tillsammans", säger förbundskapten Peter Gerhardsson till förbundets webbplats.

Sveriges senaste landskamp var 3–3-matchen mot Norge den 11 april.

Landslaget påbörjar sina VM-förberedelser på Nya Zeeland den 12 juli. Sverige inleder VM mot Sydafrika 23 juli. Filippinerna deltar också i VM och inleder mästerskapet, som spelas i Australien och Nya Zeeland, mot Schweiz.

Annons