Jönsson om tråkstämpeln: Bryr mig inte ett dugg

Jönsson om tråkstämpeln: Bryr mig inte ett dugg

Jörgen Jönsson bryr sig inte om kritikerna som tycker att Växjö spelar tråkigt. Men han vill att hans lag blir mer offensivt i de återstående SM-finalerna.

Mikael Fritzon/TT
Kritikerna talar om tråkiga Växjö i SM-finalserien mot Skellefteå. Tränaren Jörgen Jönssons respons:
– Jag bryr mig faktiskt inte ett dugg. Vi leder med 2–1 i matcher och det går ut på att vinna.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Men till och med Växjötränaren efterlyser mer offensiv från sitt lag.

– När vi väl får pucken upp i de ytor vi vill så är vi ganska bra. Vi skapar en hel del numerära överlägen och vi har en hel del puckar på mål. Problemet är att vi inte kommer oftare till de lägena och där tycker jag att vi är lite ängsliga i att gå bort oss eller göra fel, säger Jönsson.

Under de tre första SM-finalerna mellan den här säsongens dominanter Växjö och Skellefteå har det ofta varit mycket kamp, säkerhetsspel och få målchanser.

Hittills har det gjorts elva mål på 12,5 period (nästan 3,5 förlängningsperiod). Publiken i arenorna och framför tv-apparaterna har fått uppleva sju helt mållösa perioder så här långt.

Klockan stannade

Aftonbladets rutinerade hockeykrönikör Mats Wennerholm skrev att efter två perioder av den tredje matchen gick finalserien mot att bli den tråkigaste någonsin.

"Där i pausen mellan andra och tredje perioden och ställningen 0–0 kastade jag en blick på klockan. Den hade stannat. Så tråkigt var det", skrev han.

Oftast är det Växjö som hängs ut som tråklaget, både av krönikörer och på sociala medier.

Växjöbacken Lukas Bengtsson gör som sin tränare och rycker på axlarna.

– Folk får väl tycka det. Det har kommit nu under slutspelet, så snackades det inte under säsongen, säger han men drar upp den andra finalen i Skellefteå, där Växjö sköt elva skott på mål och vann med 1–0, som anledningen till tråksnacket.

"Mer aggressiva"

På lördagen är det match i Skellefteå igen.

Då vill Jörgen Jönsson se en bättre offensiv av sitt lag.

– Vi kommer inte att kunna komma dit och spela försiktigt. Vi är som bäst när vi är aktiva och när vi läser spelet och väljer att sätta stenhårt tryck eller spela tillbakadraget. Nu har vi hamnat lite mitt emellan. Framöver hoppas jag vi kan vara mer pressande och jagande, mer aggressiva, säger han.

TT: Ni vinner inte med en ny insats som i match två?

– Nej, det är tveksamt. Det är inte vår ambition heller, säger Jörgen Jönsson.

FRÅN FÖRSTASIDAN