Islanders tog sista slutspelsplatsen

Islanders tog sista slutspelsplatsen

New York Islanders firar efter bortasegern med 4–2 i Montreal att de tagit sig vidare till Stanley Cup-slutspelet.

Frank Franklin II/AP/TT
New York Islanders besegrade Montreal på bortaplan och blev därmed sextonde och sista lag som tog sig vidare till slutspel och kampen om Stanley Cup.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

New York Islanders lyckades ta den sista slutspelsplatsen när de vann mot Montreal med 4–2 i sin sista match i grundserien.

Brock Nelson gjorde två mål för Islanders och Ilja Sorokin gjorde 17 räddningar. Hudson Fasching och Anders Lee gjorde ett mål var.

Målskytten Fasching berättade efter matchen om reaktionerna i laget när det stod klart att de tagit sig vidare till slutspel.

– Vi var i extas. Att se alla så glada var underbart. Det har varit en lång väg och många upp- och nedgångar och jag är bara glad att vi är här nu, sade han i en intervju i omklädningsrummet efter matchen.

Islanders back Noah Dobson sade efter matchen att det visar hur tuff ligan är när det krävs 82 omgångar för att bli klar för slutspel.

– Vi har jobbat hårt och vi förtjänar att vara. Det är en ren lättnad. Nu får vi ta en dag och ladda om och sedan börjar det roliga, sade Dobson i omklädningsrummet.

Slutspelet, Stanley cup, inleds den 17 april. En eventuell sjunde final spelas den 19 juni.

Hälften av de 32 lagen, 16 stycken, når slutspel, åtta från östra konferensen och lika många från västra.

FRÅN FÖRSTASIDAN