Ijehs dubbla kassar sänkte Örebro

02 jul, 2023 
https://image.hant.se/image.hant.se.jpg?imageId=9118290&x=0&y=0&cropw=100&croph=100&width=1318&height=687TT Nyheter
Evelyn Ijeh satte dit två nya mål mot Örebro. Arkivbild.
Både 1–0 och 2–0. Växjöanfallaren Evelyn Ijeh fortsatte visa upp fin form mot Örebro i damallsvenskan.
Den 21-årige anfallaren har nu gjort nio mål på 16 ligamatcher.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Evelyn Ijeh har haft en bra vecka. I måndags togs hon ut i U23-landslaget till dubbellandskamperna mot Kina. Under söndagen blev hon matchhjälte för sitt Växjö genom att sätta dit båda målen i 2–1-segern på bortaplan.

– Jag tycker vi börjar matchen så där men sen kommer vi in i det mer och mer. Men vi måste fortsätta hålla fokus inför andra, sade målskytten i halvtid till Viaplay.

Och fokus skulle Växjö lyckas hålla i den andra halvleken. Trots en hel del Örebro-skott höll gästerna undan och knep de tre poängen.

Men frågan är om Ijeh någonsin varit i bättre form?

– Nej, faktiskt inte. Jag tycker jag är i väldigt bra form just nu och jag får fortsätta med det, säger Ijeh efter två nya mål till Viaplay.

I Kalmar tog serieledande Häcken en planenlig seger mot krisande IFK Kalmar. Gästerna gjorde 1–0 redan i den 9:e minuten genom en annan stortalang från svenska U23-landslaget – Rosa Kafaji. Drygt 20 minuter senare dubblerade Anna Anvegård ledningen genom ett fint långskott innan Marika Bergman Lundin punkterade matchen i början på den andra halvleken.

Annons

I och med segern är Häckens försprång ned till tvåan Piteå fortsatt fem poäng medan Kalmar står kvar på två poäng i botten.

Annons