Hylte/Halmstad tog nytt guld – "Enorm eufori"

Hylte/Halmstad tog nytt guld – "Enorm eufori"

Hylte/Halmstad är svenska mästare på herrsidan. Arkivbild.

Henrik Eberlund/TT
Habo hade chansen att ta sitt första SM-guld i volleyboll för herrar. Då visade det regerande mästarlaget Hylte/Halmstad klass och vann den femte och avgörande SM-finalen på hemmaplan.
– Jag upplever en enorm eufori, säger Hylte/Halmstads passare Dardan Lushtaku till Radiosporten.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Hylte/Halmstad kan titulera sig svenska mästare i volleyboll. Segersiffrorna skrevs 3–1 (25–15, 28–30, 25–16, 25–16).

Hylte/Halmstad som gick obesegrade genom grundserien tog därmed sitt elfte SM-guld på herrsidan.

I inledningen av finalserien vann Habo, som aldrig tidigare hade nått SM-final, smått sensationellt två raka matcher och tog således ledningen med 2–0 i matcher. Det väckte Hylte/Halmstad som svarade med att vinna tre raka matcher och således säkrade laget ett nytt SM-guld.

– Med tanke på alla motgångar vi haft nu i slutspelet så känner jag en enorm lättnad, och då kommer tårarna, säger Hylte/Halmstads passare Dardan Lushtaku till Radiosporten.

Hylte/Halmstad inledde den femte matchen starkast och vann enkelt första set. Därefter reste sig Habo och vann ett mycket jämnt andra set med 30–28. Då visade Hylte/Halmstad upp fint volleybollkunnande och vann tredje set. Efter det gick hemmalaget direkt upp i ledning i det fjärde setet – inte ens en Habo-timeout kunde stoppa de regerande mästarna – och således kunde Hylte/Halmstad ta sitt elfte SM-guld på herrsidan.

FRÅN FÖRSTASIDAN