Hund fick favoriten på fall i Girot

Hund fick favoriten på fall i Girot

Remco Evenepoel föll när en hund sprang över vägen under Giro d'Italia.

Fabio Ferrari/AP/TT
En hund sprang över vägen och orsakade flera fall i cykelloppet Giro d'Italia.
Bland annat föll världsmästaren Remco Evenepoel som ligger tvåa i sammandraget och är favorit till segern i den klassiska tävlingen.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Den 23-årige belgierns otur tog inte slut där. Evenepoel plåstrades om efter att ha halkat omkull på den regnvåta vägen och gjorde tummen upp när han hoppade upp på cykeln för att jaga i kapp klungan.

Men på den blöta femte etappen, 171 kilometer mellan Altripalda och Salerno i södra Italien, skulle han åka i marken ytterligare en gång. Den här gången såg han desto mer irriterad ut efteråt.

Eftersom det andra fallet skedde under etappens slutdel hade det dock ingen påverkan på sammandraget; reglerna säger att den som kraschar eller får mekaniska problem under de sista tre kilometerna av en etapp får samma sluttid som klungan man körde i när strulet inträffade.

Remco Evenepoel är därmed ännu tvåa i sammandraget och fortsatt 28 sekunder bakom ledande norrmannen Andreas Leknessund.

Onsdagens etapp vanns av australiern Kaden Groves som spurtade hem segern före italienaren Jonathan Milan och dansken Mads Pedersen.

Girot går i mål i Rom den 28 maj.

FRÅN FÖRSTASIDAN