Hugo Larsson nära rekordövergång

28 maj, 2023 
https://image.hant.se/image.hant.se.jpg?imageId=9118290&x=0&y=0&cropw=100&croph=100&width=1318&height=687TT Nyheter
Hugo Larsson är nära en utlandsflytt i sommar.
Har Hugo Larsson gjort sitt i allsvenskan till sommaren?
Malmö FF-talangen uppges vara klar för Frankfurt i en rekordaffär – men är själv tystlåten om detaljerna.
– Jag har vetat i en vecka eller två, säger 18-åringen.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Hugo Larsson fick kanske inte visa det riktigt mot Elfsborg. Men den snart 19-årige mittfältaren har varit ett av utropstecknen i Malmö FF den här säsongen.

Enligt Aftonbladet kommer belöningen nu i form av ett Bundesligakontrakt.

Hugo Larsson bekräftar efter 0–3-förlusten mot Elfsborg att en flytt utomlands i sommar är nära.

Att det handlar om Frankfurt vill han inte bekräfta, men säger att han i "en vecka eller två" själv vetat vart flyttlasset ska gå och att han ska spela för Malmö FF våren ut.

– Det är ingen hemlighet att jag sagt att Bundesliga är en liga som hade passat mig bra. Hade jag kommit dit någon dag hade jag blivit väldigt glad, säger han.

Bud i vintras

Hugo Larsson hade i vintras bud från Bournemouth i Premier League, men tackade nej. Jämfört med den processen har det varit lugnare den här gången, medger han.

– Jag har väl haft ett hum om vart jag vill, sedan blir det lite mer självklart efter det som hände i januari, där jag såg vad jag inte ville, säger Hugo Larsson.

Annons

– När det började komma andra alternativ kunde man någonstans se hur bra det kan vara i jämförelse.

Nytt transferrekord?

Nu ser utlandsflytten ut att bli av i sommar i stället. Enligt Aftonbladet handlar det om den dyraste övergången hittills från allsvenskan.

Frankfurt uppges betala motsvarande drygt 130 miljoner kronor för svensken – en bra bit mer än de cirka 90 miljoner kronor som AIK fick av Dortmund för Alexander Isak 2017.

Hugo Larsson svarar lite försiktigt när rekordsummorna kommer på tal i intervjuerna efter matchen.

– Det hade varit kul någon gång, sedan får vi se om det blir så. Det ska inte bara vara bra för mig om det blir en flytt här någon gång, då jag är glad att Malmö i så fall får mycket också, säger han.

– Det är klart att man kan sträcka på sig lite. Det hade varit väldigt stort, det är stora namn som är där sedan innan, så hade jag slagit det hade det varit coolt.

Annons