Historisk femmil – här är den svenska truppen

Historisk femmil – här är den svenska truppen

Ebba Andersson är med i den svenska truppen till världscuptävlingarna i Norge.

Christine Olsson/TT
Skid-VM i Planica är över men världscupen i längdskidor tar ingen paus.
Längdlandslaget har nu släppt truppen till kommande tävlingar i Norge – där en historisk femmil väntar.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Det blev nytt medaljrekord för landslaget, tolv till antalet, i Slovenien. Vilan för åkarna efter VM är inte särskilt lång då världscupen fortsätter redan på lördag i Holmenkollen, Oslo.

Femmil står på schemat och i Norge blir det nu första gången som både damer och herrar tävlar på distansen 50 kilometer i världscupsammanhang.

"Efter ett rekord-VM blir det snabba ryck och direkt på legendariska tävlingarna i Holmenkollen. Vi hoppas kunna fortsätta på det vi byggde upp under VM och extra spännande blir det att försvara de svenska färgerna på norsk mark", säger landslagschef Anders Byström i ett uttalande.

Halfvarsson står över femmilen

Han fortsätter:

"Vissa av VM-åkarna står över Oslo och kör i stället i Drammen på tisdagen, där det väntas klassisk stadssprint."

Calle Halfvarsson och Linn Svahn, som åkte femmilen respektive tremilen (klassisk stil) på VM, står däremot över femmilen i Norge som körs i fristil.

Ingen ångest

Anna Dyvik, som petades ur VM-truppen, lämnas återigen utanför landslagstruppen.

– Jag vill åka och Drammen är också en av mina favorittävlingar, jag har varit i final där flera gånger. Så klart blev jag besviken över det, samtidigt har jag vant mig med att ska man vara sprinter i Sverige just nu så är det väldigt svårt att bli uttagen. Det är tufft om platserna, det är bara att acceptera, säger Dyvik till TT.

TT: Du hade ingen ångest över att inte vara med på VM?

– Faktiskt inte, det kan vara jobbigt ibland när man siktat på något och så hamnar man inte där, men det var kul att titta på tävlingarna. Jag känner ingen ångest eller avundsjuka, det är kul att se när det går så bra för alla som man har en relation till.

FRÅN FÖRSTASIDAN