Helsingborg sparkar Granqvist

Helsingborg sparkar Granqvist

Andreas Granqvist. Arkivbild.

Anders Bjurö/TT
Sportchefen Andreas Granqvist sparkas, likaså tränarna Mattias Lindström och Alvaro Santos.
Besluten kommer efter Helsingborgs tuffa start i superettan.
"Detta var ett oerhört svårt beslut att fatta", säger styrelseordförande Fredrik Karlsson.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Helsingborg åkte ur allsvenskan i fjol och planen att snabbt ta sig tillbaka till högstdivisionen har fått ett tidigt bakslag.

Klubben har förlorat sina tre första matcher – Öster, Gefle och Västerås SK – och efter det senaste nederlaget ekade buropen på Olympia. Tidigare under matchen hade fansen skanderat "Avgå Granen" och haft en banderoll med uppmaningen: ”Låt oss minnas dig för prestationerna på planen – dags att avgå nu Andreas”.

Nu väljer klubbledningen att agera.

Sportchefen Andreas Granqvist, tränarna Mattias Lindström och Alvaro Santos får sparken.

"Vi är evigt tacksamma för allt hårt arbete de lagt ner, inte minst under de nio senaste månaderna, för att vända den negativa trend vi haft på herrsidan. De har lagt ner hela sitt hjärta i detta uppdrag och är minst lika besvikna som vi över att det slutar såhär", säger Helsingborgs styrelseordförande Fredrik Karlsson i ett pressmeddelande.

"Eftersom vi verkar i en resultatbaserad bransch kan vi inte förbise att resultaten för herrlaget inte mött de förväntningar vi haft under det senaste halvåret."

Klubbledningen och styrelsen meddelar i pressmeddelandet att de "arbetar aktivt med att rekrytera av en ny tränarkonstellation".

För Helsingborg väntar härnäst Brage på bortaplan på lördag.

FRÅN FÖRSTASIDAN