TRENDAR JUST NU!Hänt ExklusivtFarmen 2024Mästarnas Mästare 2024Kändisintervjuer du vill seMasked singerRobinson

Hector kan göra comeback i super-G efter tio år

17 maj, 2023 
https://image.hant.se/image-9118290?imageId=9118290&width=1320&height=689
TT Nyheter
Sara Hector. Arkivbild.
Storslalom förblir den prioriterade disciplinen för OS-guldmedaljören Sara Hector.
Men hon utesluter inte en comeback i super-G.
– Går det bra kanske jag kör någon tävling. Man vet ju aldrig, säger 30-åringen till DN.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Det är tio år sedan Hector senast ställde sig vid startgrinden i ett super-G i den alpina världscupen. Under säsongen som kommer lägger hon in fartträning på programmet och utesluter inte en återkomst i den grenen.

Ett grepp som tas för att förhoppningsvis göra henne till en ännu bättre storslalomåkare.

– Det är en tanke som har slagit mig under många år, att jag borde göra det. Men sen har det inte blivit av och jag har också känt att slalomen har gått så bra.

– Men det är mitt mål att träna super-G och få upp en bra nivå i det. Går det bra kanske jag kör någon tävling. Man vet ju aldrig, säger Sara Hector till DN.

Hector är inte ensam om att snegla mot super-G. Talangen Hanna Aronsson Elfman har tidigare sagt att hon gillar fartgrenarna och på sikt vill försöka kombinera slalom och storslalom med både super-G och störtlopp.

– Jag tycker att fartgrenarna är väldigt roliga och ger mycket till storslalomen. Jag åkte ändå en del fart när jag var yngre och i början när jag var med i landslaget, planen är väl att det ska bli mer framöver. Så i framtiden kan det kanske bli lite mer alla discipliner, säger hon till DN.

Annons