TRENDAR JUST NU!Hänt ExklusivtFarmen 2024Mästarnas Mästare 2024Kändisintervjuer du vill seMasked singerRobinson

Här är lagen som gör upp om Stanley Cup-bucklan

15 apr, 2023 
https://image.hant.se/image-9118290?imageId=9118290&width=1320&height=689
TT Nyheter
New York Rangers och Mika Zibanejad ställs mot New Jersey Devils i första omgången av Stanley Cup-slutspelet.
Vem kan stoppa grundseriens dominant, Boston? Kan Toronto bryta slutspelsförbannelsen och finns några svenskar med när finalen väl avgörs i juni?
Svar ges nu när Stanley Cup-slutspelet inleds.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Den 82 matcher långa grundserien i NHL är nu färdigspelad och 16 lag gör upp i NHL-hockeyns Stanley Cup-slutspel där vinnaren inte står klar förrän i juni. Så här ser den inledande omgången ut vars möten avgörs i bäst av sju matcher:

Boston Bruins–Florida Panthers

Boston är den givna storfavoriten inte bara mot Florida utan i hela slutspelet. Totalt 65 segrar och 135 poäng innebar rekord i NHL-sammanhang och ger klubben fördel av att spela en eventuell avgörande match på hemmais. Svenske målvakten Linus Ulmark är en av de starkt bidragande orsakerna till årets framgång, David Pastrnak som gjort 61 mål en annan.

.

Toronto Maple Leafs–Tampa Bay Lightning

Är det här säsongen som Toronto bryter förbannelsen och vinner Stanley Cup för första gången sedan säsongen 1966–67? En av de mest klassiska NHL-klubbarna går som alltid in i slutspelet med stora förhoppningar på sig och har nu chans till revansch efter att just Tampa slog ut Toronto ur slutspelet förra året efter att ha vänt matchserien.

Annons

.

New York Rangers–New Jersey Devils.

Två ständiga rivaler men har inte mötts i slutspelssammanhang sedan 2012. New Jersey vann tre av fyra möten under grundserien och stjärnan Jack Hughes gjorde totalt 99 poäng, dock är det 21-åringens första Stanley Cup-slutspel.

.

Carolina Hurricanes–New York Islanders

Carolina vann sin division för tredje säsongen i rad, trots en rad tunga skador. New York Islanders är samtidigt tillbaka i slutspelet efter förra årets miss men Carolina är favoriter till avancemang.

.

Edmonton Oilers–Los Angeles Kings

Repris på förra årets slutspelsmöte när Edmonton vände 2–3-underläge i matcher till avancemang. Värvade nyligen svenskbacken Mattias Ekholm från Nashville och Edmonton går nu in i slutspelet med nio raka matcher utan förlust varav två mot just Los Angeles.

.

Vegas Golden Knights–Winnipeg Jets

Klubben med bäst poängskörd mot den med sämst facit av slutspelslagen i den västra konferensen och William Karlssons Vegas är storfavoriter i slutspelsmötet.

Annons

.

Colorado Avalanche– Seattle Kraken

Colorado får även i slutspelet klara sig utan svenske stjärnan Gabriel Landeskog som inte spelat alls sedan sin knäoperation i oktober. Seattle gör nu debut i Stanley Cup-sammanhang efter att klubben kom med i NHL förra säsongen.

.

Dallas Stars–Minnesota Wild

I fokus står Dallas Jason Robertson som gjorde 46 mål – nytt målrekord för Dallas – och Kirill Kaprizov som noterades för 40 mål för Minnesota, trots att han missade en rad matcher på grund av skada. Dallas lutar sig dessutom mycket mot målvakten Jake Oettinger som varit en av de målvakter som släppt in minst antal mål under grundserien.

Rättad version: I en tidigare version angavs fel lag för Jason Robertson.

Annons