TRENDAR JUST NU!Hänt ExklusivtFarmen 2024Mästarnas Mästare 2024Kändisintervjuer du vill seMasked singerRobinson

Hammarby krossade jumbon

04 maj, 2023
TT Nyheter
Matilda Vinberg blev tvåmålsskytt när Hammarby krossade IFK Kalmar.
Serieledande Hammarby krossade damallsvenska jumbon IFK Kalmar.
Det blev 8–0 till Stockholmslaget sedan Kalmar fått ytterligare en målvakt skadad.
Häcken vann borta över Kif Örebro med 2–0.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Hammarby har rivstartat säsongen och tog nu sin sjätte raka seger.

När jumbon IFK Kalmar fick målvakten Anna Koivunen skadad i slutet av första halvlek rann det i väg.

Ersättaren Fanny Jungward fick en mardrömsmatch och släppte in sex mål.

IFK Kalmar har sedan tidigare amerikanska målvakten Aubrei Corder borta sedan hon opererats för en nackskada.

Jumbon var skade- och sjukdomsdrabbat och saknade sju spelare när man kom till Kanalplan.

Hammarby tog ledningen redan i sjätte minuten genom Matilda Vinberg och Simone Boye Sørensen nickade in 2–0 i 27:e.

Efter målvaktsbytet i 45:e minuten hann Hammarby göra två mål på på tilläggstid och ytterligare fyra i andra halvlek.

Matilda Vinberg och Sara Kanutte Fornes blev tvåmålsskyttar i Hammarby som hade 20 avslut på mål och Kalmar hade inte ett enda.

Serieledaren får det tuffare i nästa omgång då serietvåan Häcken väntar bortaplan. Hisingslaget avgjorde med två snabba mål efter paus borta mot Kif Örebro.

Rosa Kafaji gjorde 1–0 i 51:a minuten och Anna Anvegård ökade på bara två minuter senare.

Trean Piteå besegrade nykomlingen IFK Norrköping hemma med 2–1 sedan Katrina Guillou gjort segermålet på tilläggstid i första halvlek.