Häcken illa ute – vände och vann: "Var tvärtom"

Häcken illa ute – vände och vann: "Var tvärtom"

Häcken jublar efter att ha gjort 2–1 mot Örebro.

Adam Ihse/TT
Häcken fortsätter att trumma på i damallsvenskan.
Under fredagskvällen tog serieledarna ännu en seger sedan man besegrat Örebro med 2–1 på hemmaplan.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Häcken må leda damallsvenskan. Men när tian Örebro kom på besök hade Hisingslaget det oväntat svårt. 1–0 i den 13:e minuten via nick från gästernas Heidi Kollanen innebar underläge för serieledarna i halvtid.

– Stundtals spelar vi väldigt bra och kommer till bra lägen, men vi är inte tillräckligt skarpa när vi ska sätta dit chanserna, sammanfattade Häckens Filippa Curmark i halvtid för Viaplay.

Men skarpa, det var precis vad Häcken blev efter paus. Drygt tio minuter in i den andra halvleken hoppade kanadensiskan Clarissa Larisey snyggt över bollen, Rosa Kafaji kom fri i straffområdet och sköt och Anna Anvegård rakade in returen i ett nästan öppet mål.

Häcken fortsatte därefter att pressa på för ett ledningsmål och belöningen kom en kvart från slutet när Clarissa Larisey språngnickade in 2–1 efter ett fint inspel.

– Vi har haft många matcher under våren som vi har kontrollerat där man inte riktigt haft samma adrenalin i slutet. Den här var tvärtom. Örebro gör det bra och vi får kämpa hårt för att göra mål och försvara oss i slutet, säger Häckens tränare Robert Vilahamn efter matchen till Viaplay.

Nu väntar uppehåll i damallsvenskan. Häcken gästar närmast Linköping den 1 september medan Örebro spelar borta mot Norrköping den 2 september.

Parallellt blev det oavgjort i toppmötet mellan Hammarby och Piteå. Det efter att matchen slutade 0–0.

FRÅN FÖRSTASIDAN