Haaland: Kommer göra allt för trippeln

Haaland: Kommer göra allt för trippeln

Haalands Manchester City vann Premier League, nu hoppas de på ytterligare två titlar.

Jon Super/AP/TT
Han har vunnit nästan allt hittills – norrmannen Erling Haaland. Nu drömmer han om att få ta en historisk trippel med sitt Manchester City

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Erling Haaland har satt nytt målrekord för Premier League under en säsong och är den förste spelare att under en och samma säsong utses till årets Premier League-spelare, årets unga spelare i ligan och dessutom till årets spelare av landets fotbollsjournalister.

Nu blickar han framåt mot en historisk trippel. Om City vinner FA-cupen på lördagen och sen tar hem Champions League om en vecka är det klart.

– Det skulle vara helt overkligt att få skriva historia på det sättet, säger han till BBC.

City har hittills aldrig vunnit Champions League, men Haaland hoppas att han kanske är den pusselbit som saknats.

– Det här är ju anledningen till att de köpte mig, för att ta det här. Det behöver vi inte hymla om.

Laget möter rivalen Manchester United i FA-cupfinalen under lördagen och nästa vecka Inter i Champions League-finalen. Och drömmen är inom räckhåll.

– Det skulle betyda allt. Jag kommer att göra allt jag kan för att det ska hända. Det är min största dröm, och förhoppningsvis så finns det drömmar som slår in, säger Haaland.

Hittills är det bara Manchester United som gjort en trippel – vunnit de två tyngsta engelska titlarna samt Champions League samma säsong. Det var 1999.

FRÅN FÖRSTASIDAN