Golden State räddade sig kvar i NBA-slutspelet

Golden State räddade sig kvar i NBA-slutspelet

Golden State och Stephen Curry får minst en chans till att ta sig vidare till semifinal i NBA-slutspelet.

Godofredo A. Vásquez/AP/TT
Stephen Curry och Golden State Warriors får spela vidare i NBA-slutspelet efter att ha besegrat LA Lakers i Kalifornienderbyt i kvartsfinalomgången.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Det var vinna eller försvinna som gällde för Golden State som förlorat tre av de tidigare fyra matcherna i kvartsfinalserien. Alla slutspelsrundor avgörs i bäst av sju.

Och San Francisco-laget levererade. Golden State tog tidigt grepp om matchen och ledde stort i sett genom alla fyra perioder, men lyckades inte med att skapa sig något nämnvärt avstånd till jagande Lakers. Som mest ledde Golden State med 18 poäng.

Matchen slutade 121-106 till Golden State. Bäste poänggörare blev Stephen Curry för Warriors med 27 poäng tätt följd av LA Lakers LeBron James med 25 poäng.

Lagen möts igen natten mot lördag svensk tid.

Sedan säsongen 2014/2015 har Golden State bara missat slutspel två gånger och resterande sex gånger tagit sig hela vägen till final. Fyra av de sex finalerna har Golden State sedan vunnit, nu senast i fjol.

LA Lakers tog hem NBA-bucklan senast 2020 och har tillsammans med Boston flest ligatitlar – 17 vardera. Golden State har sju mästartitlar och är den tredje mest framgångsrika klubben i NBA:s historia.

FRÅN FÖRSTASIDAN