Glödhet Pettersson bakom Vancouvers vändning

Glödhet Pettersson bakom Vancouvers vändning

Elias Pettersson, i mitten, kramas om av lagkamraten Quinn Hughes efter sitt segermål i förlängningen mot St Louis.

Jeff Le/AP/TT
En glödhet Elias Pettersson såg till att Vancouver vände mot St Louis och vann i förlängning.
Pettersson sköt segermålet och spelade fram till de två andra målen i 3–2-segern.
Den svenske stjärnan har nu gjort elva poäng på de fyra senaste matcherna.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

– Det var skönt. Jag hade tio skott på mål i dag och det har aldrig hänt förut. Så det kändes bra, men pucken hittade inte rätt förrän på mitt sista skott, säger han enligt nhl.com.

Det var ett spektakulärt solomål, med 15 sekunder kvar, där Pettersson fick pucken framför eget mål, vände upp och åkte över hela banan innan han från vänsterkanten sköt i målvakten Jordan Binningtons bortre hörn.

Vancouver låg under med 0–2 efter två perioder, men hämtade upp i tredje där Pettersson spelade fram JT Miller till reduceringen och Andrej Kuzmenko till kvitteringen. Då återstod bara 29 sekunder av slutperioden.

Den 24-årige Ångesonen har redan slagit sitt personliga poängrekord i NHL och är på 56 matcher uppe i 75 poäng, 28 mål och 47 assist.

Han är uppe på åttonde plats i NHL:s poängliga och är näst bäste svensk, bara en poäng bakom backen Erik Karlsson som också har en kanonsäsong.

I ett annat möte ställdes två av de bästa blågula NHL-backarna mot varandra, Tampa Bays Victor Hedman och Buffalos Rasmus Dahlin.

Buffalo vann bortamötet med 6–5 efter förlängning och både Hedman, ett mål och en assist, och Dahlin, två assist, stod för två poäng.

FRÅN FÖRSTASIDAN